Mladi Erik Golubović ostvario izniman rezultat na Prvenstvu Europe u šahu, primio ga Kirigin

novilist - prije 4 sata - link

Oni su prijatelji, a za šahovskim stolom veliki rivali – ocijenio je mlade svjetske igrače šaha Boris Golubović, otac i trener nadarenog Opatijca Erika Golubovića (11), člana Šahovskog kluba Rijeka koji se nedavno vratio s 23. Prvenstva Europe u šahu za mlade u kategorijama od 8 do 18 godina koje se održalo u Pragu i još jednom ostvario izniman rezultat.

Nastupio je u kategoriji do 12 godina, a kako se moglo čuti tijekom današnjeg prijema kojega su u uredu gradonačelnika organizirali gradonačelnik Fernando Kirigin sa zamjenicom Kristinom Đukić, najbolji rezultat ostvario je u “rapidu” – ubrzanom šahu.

U konkurenciji 82 igrača iz 38 zemalja Europe osvojio je drugo mjesto i za nijansu propustio priliku da se popne na pobjedničko postolje.

U “blitzu”- brzopoteznom šahu osvojio je deveto mjesto u konkurenciji 79 igrača, dok je u standardnom šahu među 114 mladih igrača šaha bio sedamnaesti.

Kirigin i Đukić su čestitali talentiranom Eriku i njegovom ocu, zahvalivši im na velikoj promociji Opatije koja je tijekom cijelog turnira i svih partija koje su se prenosile uživo u cijelom svijetu, imala odličnu reklamu.

– Ljepota šaha je uz ostalo i u tome što djeca stječu velike kvalitete koje će im biti potrebne u životu – rekao je Boris Golubović po čijim riječima se u Pragu natjecalo ukupno 1.200 djece koja, s obzirom na uzrast, teško podnose poraze i stoga je i uloga trenera u ovoj životnoj dobi vrlo važna.

Erik Golubović je ovim sjajnim rezultatom još jednom dokazao da spada u sam vrh europskog kadetskog šaha, a trenutačno se, osim za školu, priprema i za svjetsko prvenstvo koje će se u studenom održati u Italiji.

 

 

Objava Mladi Erik Golubović ostvario izniman rezultat na Prvenstvu Europe u šahu, primio ga Kirigin pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Fernando Kirigin (10)Opatija (284)Rijeka & Regija (1015)