Jelenje slavi Mihoju, na velikoj fešti sviraju Koktelsi. Evo što su još pripremili

novilist - prije 7 sati - link

Rujan je mjesec kada mještani Općine Jelenje slave blagdan zaštitnika svoje župe – sv. Mihovila, Mihoju, koji se obilježava i kao Dan Općine Jelenje. Bogat program koji organiziraju Općina Jelenje, Turistička zajednica općine Jelenje, Župa sv. Mihovila Jelenje i brojne udruge, sportski klubovi i društva, posljednjih se godina proteže tijekom cijelog mjeseca rujna.

– Općina Jelenje 29. rujna tradicionalno slavi blagdan svog zaštitnika svetog Mihovila. Cijeli mjesec bit će obilježen brojnim manifestacijama i događanjima koje organiziraju jelenjska lokalna zajednica, turistička platforma Visit Jelenje te udruge civilnog društva.

Velika fešta uz Koktelse održat će se 28. rujna u Boćarskom domu Dražice, poručuju organizatori.

Program Mihoje 2024. donosi raznovrsne aktivnosti, od sportskih natjecanja i kulturnih događanja do tradicionalnih proslava i humanitarnih akcija.

Ovogodišnji program započinje u subotu, 7. rujna, s utrkom 12. Hahlić za uru, koja kreće u 9 sati iz Podkilavca preko Čeke do planinarskog doma Hahlić.

Istoga dana u 14 sati održat će se 21. Maša na Obruču. Na rasporedu je i 15. susret branitelja i njihovih obitelji povodom obilježavanja VRO Medački džep.

Program počinje u 12 sati svetom misom za poginule hrvatske branitelje u crkvi svetog Mihovila u Jelenju, nakon čega slijedi polaganje vijenca i paljenje svijeća na mjesnom groblju.

Događanje završava druženjem u Lukežima, uz okrjepu. Sljedeće subote, 14. rujna, najavljen je tradicionalni Jelenski sajam, koji će se održati u Dražicama, u vremenu od 7 do 19 sati.

“Potencijalni izlagači, mali poduzetnici, obrtnici, nositelji OPG-ova i proizvođači iz kućne radinosti mogu se slobodno javiti na broj mobitela 091/406 0930, kako bi svojim proizvodima dodatno obogatili ponudu Jelenskog sajma”, poručuju iz Općine Jelenje.

Istoga dana u Domu kulture Dražice, od 8 do 14 sati, održat će se akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Za ljubitelje biciklizma organizira se “Jelenski đir” – biciklijada koja starta u 10.30 sati, a prijave su moguće od 8 do 10 sati u Dražicama.

Treći tjedan Mihoje, 21. rujna, donosi otvaranje nove planinarske obilaznice. Prezentacija će se održati u Podkilavcu, u prostorijama Planinarskog društva Obruč, s početkom u 8 sati.

U večernjim satima u Domu kulture Dražice, točnije od 18.30, održat će se smotra folklora pod nazivom “Zatancajmo po domaći”, gdje će posjetitelji moći uživati u tradicionalnim plesovima i nošnjama.

Posljednji tjedan rujna obilježit će niz događanja. U utorak, 24. rujna, održat će se edukativno-kreativna radionica pod vodstvom fitoaromaterapeuta Loredane Grlaš. Radionica će biti održana u prostorima Obrta Soulsisters Therapy of Gaia Jelenje, od 18 sati.

Petak, 27. rujna, donosi izložbu dječjih radova Likovne radionice Udruge Margareta CRO ART pod nazivom “Za Mihoju”, koja počinje u 16 sati, a istoga dana u 19 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća u Domu kulture Dražice.

Subota, 28. rujna, rezervirana je za sportska nadmetanja, uključujući 26. šahovski turnir “Mihoja” Memorijal Dragana Kovačića i Mirsada Dizdarevića, s početkom u 9.30 sati te odbojkaški turnir Mihoja 2024. i turnir briškule i trešete, u 17 sati.

Navečer će posjetitelji moći uživati u fešti uz Koktelse, koja počinje u 21 sat u Boćarskom domu Dražice. Vjerski program na sam blagdan svetog Mihovila, 29. rujna, uključuje mise u 8 i 10.30 sati, a svečana koncelebrirana misa održat će se u 18 sati u crkvi svetog Mihovila, predvodit će je velečasni Domagoj Duvnjak.

Istoga dana u 14 sati na Trgu mlikarice bit će poslužen lovački gulaš koji pripremaju članovi Lovačkog društva Jelen, a zabavni program uz Klapu Intriga dodatno će obogatiti ovu svečanu proslavu.

“Pozivamo sve mještane i goste da odaberu ponešto iz programa i pridruže se manifestacijama. Kompletan kalendar događanja dostupan je OVDJE“, poručuju organizatori.

Objava Jelenje slavi Mihoju, na velikoj fešti sviraju Koktelsi. Evo što su još pripremili pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Jelenje (14)rijeka (1117)Rijeka & Regija (1023)