Dalić: Nije se bilo lako vratiti nakon dva brza gola

narod - prije 6 sati - link

dalićdalić

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je 1-2 u Lisabonu od Portugala u prvom kolu skupine elitne skupine Lige nacija, no opće je mišljenje da je, uz sve izostanke i probleme, bilo dosta svijetlih točaka u igri Vatrenih.

– Imali smo u prvom poluvremenu nekih grešaka, loših reakcija u fazi obrane, primili smo dva brza gola i nije se onda lako vratiti protiv ovakvog brzog Portugala, momčadi koja ide brzo i okomito u prazan prostor, bilo je jako nezgodno. No kasnije smo se vratili, pogotovo smo se stabilizirali u drugom poluvremenu, više nam nisu stvarali prigode, ali mi smo bili malo nedorečeni u fazi napada. Još nam fali dubine, no ovo je prva utakmica, imamo puno upitnika i puno toga novoga. Oni koji su ušli u igru su pokazali kvalitetu i pokazali su da mogu, rekao je izbornik Zlatko Dalić nakon dvoboja.

Desni bek Jakić, Pongračić je zamijenjen…

– Mi smo u prvom poluvremenu loše reagirali u fazi obrane par puta i zbog toga smo ga zamijenili, bilo je nesigurno, tromo i sporo, nismo izlazili na vrijeme. Na tome smo radili dva dana, da moramo izaći na igrača, onda ga pustimo samog da se okrene i namjesti šansu, to tako ne može biti. Mi moramo puno bolje na te stvari reagirati, Ćaleta Car je bio kvalitetniji, donio je više sigurnosti u obrani.

Igor Matanović nije zabio, ali je u kratkom vremenu ostavio dosta dobar dojam?

– Mi od napadača tražimo da napada svaku loptu i on je svaki put napao centaršut, pet puta mislim, jednom i nogom, baš je pravi napadač, ima kvalitete, pokazao je da je naša perspektiva. Svi koji su ušli su se dobro pokazali, i Petar Sučić. Poraz, no dobro, slažemo i idemo dalje, najavio je izbornik.

Vezna linija dobra, posebno Mateo Kovačić?

– On je danas bio fantastičan, on i Luka su imali kontrolu, dobro da je taj posjed bio kod nas. Falilo je dubine, nama fali te dubine, nemamo brzance, to je ono na čemu moramo raditi. Kova fantastičan, siguran i dominantan, svaka čast.

Slijedi Poljska, što će mijenjati Dalić?

– Pokušat ćemo nešto drugo, vidjet ćemo u kakvom ćemo biti stanju. Nama trebaju bodovi, Liga nacija je priprema za nešto drugo, ali trebaju nam i bodovi. Vrijeme je da pobijedimo u Osijeku, moramo pobijediti, moramo se dobro posložiti. Mislim da smo danas pokazali da imamo dobrih igrača, nova generacija, ali nama treba i pobjeda. To je protivnik po mjeri, očekujemo kvalitetnu utakmicu, ali i pravu Hrvatsku, očekujem da nakon ove utakmice budemo još bolji, zaključio je Dalić, piše HRT.

Objava Dalić: Nije se bilo lako vratiti nakon dva brza gola pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Možda ste propustili (295)Sport (11248)zlatko dalić (197)