Kraljevičkim učenicima stipendija od 55, a studentima od 70 eura mjesečno

novilist - prije 7 sati - link

Grad Kraljevica do 7. listopada prima prijave za stipendiranje srednjoškolaca i studenata s područja Kraljevice. Učenička stipendija je 55 eura, a studentska 70 eura mjesečno.

Za stipendiju se mogu prijaviti redoviti učenici i studenti državljani Hrvatske s prebivalištem na području grada Kraljevice koji su upisali narednu godinu školovanja ili studiranja te ne ostvaruju stipendiju iz drugih izvora.

Stipendije se dodjeljuju po dvama mjerilima, uspješnosti i socijalnima. Učenici prvog razreda srednje škole mogu se prijaviti za stipendiju ako su u ovoj godini primili nagradu Grada Kraljevice za postignuti uspjeh u osnovnoj školi, dok se učenici ostalih razreda srednje mogu prijaviti ako su u prošloj školskoj godini imali prosjek ocjena 4,5 ili više.

Studenti prve godine studija mogu se prijaviti ako su u ovoj godini primili nagradu Grada Kraljevice za postignuti uspjeh u srednjoj školi, a studenti ostalih godina ako imaju prosjek ocjena najmanje 4,0. Socijalna mjerila definirana su Odlukom o socijalnoj skrbi Grada Kraljevice, a pri rangiranju gledat će se i uspjeh u školovanju.

Prijave se dostavljaju na adresu Grad Kraljevica, Frankopanska 1a, 51262 Kraljevica, s naznakom “Za školsku stipendiju” ili “Za studentsku stipendiju”.

Potrebno je ispuniti obrazac koji se može podignuti u gradskoj upravi ili preuzeti na internetskoj stranici www.kraljevica.hr te priložiti presliku dokumenata navedenih u obrascu.

Objava Kraljevičkim učenicima stipendija od 55, a studentima od 70 eura mjesečno pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Kraljevica (17)rijeka (1116)Rijeka & Regija (1015)stipendije (4)