Zlatko Dalić nakon posrtaja na Luzu: “Zadnjih pola sata pokazalo je da imamo moć i kvalitetu”

novilist - prije 7 sati - link

LISABON Zlatko Dalić, izbornik Vatrenih, ovako je vidio poraz od Portugala na startu Lige nacije.

–  Imali smo loš ulazak u utakmice, a osobito u prvom poluvremenu napravili smo puno grešaka u obrani što nismo trebali napraviti. To nas je u konačnici stajalo poraza. Portugal je brz, okomit i vrlo opasan. Uspjeli smo se vratiti u igru. Na kraju nije bilo teško loše, žao mi je što nismo izjednačili. Drugo poluvrijeme bilo je puno bolje. Kod nas je puno upitnika, slažemo neku novu priču. Nešto pokušavamo. Žao mi je da nismo na kraju zabili gol. Treba vremena za uigrati novi sustav.

Novi sustav, je li to nešto dugoročno?

– Treba vremena, mi smo imali samo dva treninga i to se osjetilo u prvom poluvremenu. U nastavku smo to popravili. To je način na koji ćemo igrati dalje. Fali okomitosti, tražit ćemo nova riješenja.

Pongračića ste izvadili na poluvremenu?

– Loše reakcije, tri dana govorim da moramo držati igrača, a on ga pusti. To nije bilo kako smo očekivali.

Matanovićev debi?

– Matanović je na treninzima je pokazao da ga imam pravo staviti. Pet puta je išao na loptu i šutirao, on je budućnost Hrvatske na poziciji centarfora.

Da li ste protiv Poljske vraćate na stari sustav ili…?

– Vidjet ćemo situaciju, probat ćemo jendo i drugo. Bitan nam je rezultat u Ligi nacija. Opet nemamo vremena za radiiti. Tu utakmicu moramo dobiti. Vidjeli smo da Hrvatska ima perspektivu, ima igrača koji zaslužuju priliku. Moramo ispraviti greške. Zadnjih pola sata pokazalo je da imamo moć i kvalitetu – rekao je Dalić.

 

Objava Zlatko Dalić nakon posrtaja na Luzu: “Zadnjih pola sata pokazalo je da imamo moć i kvalitetu” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

hrvatska nogometna reprezentacija (629)liga nacija (37)nogomet (2501)