Zbog problema na terenu produljen rok završetka radova u Adamićevoj: Gradonačelnik poziva građane na strpljenje

riportal - prije 5 sati - link

Odgovarajući na novinarsko pitanje o najavljenoj novoj prometnog regulaciji u centru grada zbog radova u Adamićevoj ulici, gradonačelnik Filipović na današnjem je kolegiju ponovio informacije iz jučerašnjeg priopćenja KD Vodovoda i kanalizacije kao investitora radova. Naime, ovog vikenda, 7. i 8. rujna uvodi se nova prometna regulacija u užem centru grada. Za sav promet zatvaraju se Zadarska i Trpimirova ulica čime će ulica Riva postati dvosmjerna u cijeloj svojoj dužini. Promet u smjeru zapada odvijat će se ulicom Riva, preko Žabice i Krešimirove ulice.

Uvođenje treće faze prometne regulacije uvjetovano je dovršetkom radova u Krešimirovoj ulici i ponovnim osposobljavanjem sve četiri trake za nesmetan prometni tok. Krešimirova ulica, u svom punom profilu, s postavljenim prvim slojem asfalta, bit će puštena u promet krajem ovog tjedna.

„To znači da će promet u potpunosti biti dvosmjeran preko cijele Rive, a postavit će se i asfalt na dijelu podvožnjaka na Žabici. Time će se omogućiti dvosmjerni promet u oba pravca, prema istoku i zapadu. Mislim da će tu doći do rasterećenja gužvi koje su nastajale kad su vozila skretala desno u Zadarsku te vozila kroz Trpimirovu ulicu“, kazao je gradonačelnik Filipović.

Govoreći o najavi završetka radova u prvom kvartalu iduće godine, gradonačelnik Filipović naglasio je kako je došlo do pomicanja roka dovršetka radova zbog situacije koja je zatekla izvođače radova na terenu, od toga da postojeća mreža instalacija, stara više od sto godina, nije odgovarala postojećim katastrima do toga da je unatoč provedenim geološkim istraživanjima otkriveno da se na nekim dionicama umjesto nasipa nalazi stijena, što je značajno usporilo radove.

„Meni je drago da se kraju primiču radovi tuneliranja,kroz Ribarsku ulicu sa spojem na reviziono okno kod Mrtvog kanala  koji bi trebali završeni tijekom rujna. Svjestan sam toga da građani imaju percepciju da nema radnika na gradilištu, no radi se o radovima mikrotuneliranja koji ne zahtijevaju toliko radnika na terenu. Nakon završetka tih radova, slijede radovi u domeni odvodnje, koji su u domeni Grada Rijeke, i kompletna sanacija pločnika i kolnika, koju će odraditi Hrvatske ceste. Nadam se da će ti radovi, budući da više ne uključuju kopanje, biti gotovi i prije onog roka koji smo jučer komunicirali. Znam da to kod sugrađana izaziva nestrpljenje i da se ponekad stvaraju gužve, no to je ulaganje u infrastrukturu koja čuva vodne resurse, omogućuje vodoopskrbu i odvodnju praktički cijelog grada i aglomeracije i bilo je nužno provesti ih“, kazao je gradonačelnik.

Naglasio je kako se svi sudionici u izvođenju radova maksimalno trude da radove završi što ranije.
„Uz ispriku zbog produženja roka radova, još jednom pozivam građane na strpljenje i razumijevanje“, kazao je gradonačelnik Filipović.

The post Zbog problema na terenu produljen rok završetka radova u Adamićevoj: Gradonačelnik poziva građane na strpljenje appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

RIJEKA I PGŽ (800)