​Kako navode u priopćenju ‘vrišteća’ je to brojka i velika praznina koja je ostala njihovoj braći, sestrama, majkama, očevima, prijateljima… Zabrinjavajuće je, kažu,  da u ovom trenutku postoje ljudi kojima je svaka sekunda ispunjena tugom, očajem i boli.

“Takvim ljudima svaki dan traje kao vječnost. Mnogi od njih pate u tišini, izolirani i sami, pokušavaju sve kako bi si pomogli i utišali te vriskove slomljene duše​. Nažalost ponekad ništa od tog ne pomaže i svakodnevno se bore s različitim idejama kako da sebi okončaju život”, navodi udruga u svom priopćenju.

Feniks poziva na okupljanje iduće subote, 14. rujna u Đardinu povodom Svjetskog dana prevencije suicida​ gdje će podijeliti 503 cvijet​a Splićanima u znak sjećanja na svaku osobu koje zbog suicida više nema.

​”S volonterima ćemo dijeliti sukulente, izdržljivu vrstu cvijeća koja uspijeva opstati u nemogućim uvjetima, u suši, čak i na kamenu, na malom grumenu zemlje…. Pošaljimo poruku nade i topline​”, stoji u priopćenju.

Predsjednica Udruge Feniks Marina Vidović kaže da time žele poručiti onima kojih više nema da nisu zaboravljeni​, da su ostavili svoj trag u svijetu​ i da će jedan cvijetić za njih nastaviti rasti​.

​”Kao zajednica možemo učiniti puno više​. Otvorimo oči i srca​, te pitajmo iskreno kako pomoći kad slutimo da se nešto zbiva, budimo tu jedni za druge​”, poručuju iz Udruge Feniks.

Kako bi mogli realizirati akciju, građane su zamolili da im pomognu donirati sukulente.