Koja je razlika između tradicionalnih i decentraliziranih financija?

netokracija - prije 6 sati - link

Alice in Blockchains, neprofitna udruga za fintech, kriptovalute i blockchain, ponovno okuplja globalne i regionalne stručnjake i kriptoentuzijaste na konferenciji Web3 Tales. Konferencija će se održati 1. listopada 2024. u Zagrebu, a organizira je i dalje 100% volonterski ženski tim udruge. Ovogodišnje izdanje posvećeno je demistificiranju decentraliziranih financija (DeFi), stoji u priopćenju.

DeFi sektor, koji se temelji na blockchain tehnologiji, omogućuje stvaranje financijskih sustava koji su transparentniji, sigurniji i pristupačniji nego ikad prije. Kroz pametne ugovore, decentralizirane aplikacije (dApps) i inovativne protokole, DeFi otvara vrata novim mogućnostima za investitore, poduzetnike i obične korisnike. Konferencija Web3 Tales nudi platformu za istraživanje tih mogućnosti i razumijevanje kako će DeFi nastaviti razvijati globalnu ekonomiju.

Za bolje razumijevanje, organizatorice su napravile grafiku koja pokazuje razliku između tradicionalnih i decentraliziranih financija:

Tehnologija bi trebala služiti ljudima, a ne ljudi tehnologiji. Upravo je na tim principima baziran blockchain, na kojem je nastao cijeli novi svijet financija, onih decentraliziranih (DeFi).

Ključne teme i govornici

Konferencija će obuhvatiti raznovrsne tema relevantne za sve koji žele biti u tijeku s inovacijama koje donosi financijski svijet. Od osnovnih koncepta DeFi-ja do naprednih tehnologija kao što su walleti, web3 plaćanja, staking i tokenizacija imovine, sudionici će imati priliku proširiti svoje znanje i razumijevanje ovog brzo rastućeg sektora.

Program konferencije osmišljen je kroz dva dijela: teoretski kroz predavanja i panele te praktični kroz radionice, pri čemu će svi sudionici moći pronaći nešto za sebe – bilo da žele tek otkriti DeFi svijet ili ga primijeniti na svoj poslovni i financijski svijet tako unapređujući svoje poslovanje ili osobne financije.

Među govornicima su neki od najistaknutijih imena u DeFi svijetu, uključujući osnivače vodećih blockchain projekata, investitore i tehnološke stručnjake koji oblikuju budućnost financija. Njihova iskustva i vizije pružit će sudionicima neprocjenjiv uvid u smjerove u kojima se DeFi razvija i kako se mogu uključiti u ovaj uzbudljivi sektor, poput Circle (izdavatelji stabilne kriptovalute USDC) uz ovogodišnju keynote govornicu Sanju Kon, potpredsjednicu za europsku podružnicu, potom Kanađanku Jacqueline Robinson iz ConsenSysa (tvrtka koja stoji iza razvoja novčanika MetaMask i Infura proizvoda), Brune Škvorca iz Polygona, Raiffeisen Bank International i Vida Hribara iz austrijskog blockchain huba, Anitu Erker i Anu Lukner Roljić iz slovenskih tvrtki NAKA i Truhoma (fokusiranih na rješavanje pitanja financijske inkluzije u trećim zemljama), Antona Goluba iz SwissAssetDao, “Forbes 30 under 30”, Emilie Raffo suosnivačicu Chainsecurityja, Linarda Martinčevića iz HNB-a i mnoge druge. 

Umrežavanje i prilike za suradnju

Jedan od najvažnijih aspekata Web3 Tales konferencije je prilika za umrežavanje s drugim stručnjacima i entuzijastima. Za mnoge, ove prilike predstavljaju početak novih partnerstava i projekata koji mogu imati značajan utjecaj na budućnost financijskog sektora, kao povezivanje tradicionalnih financija s decentraliziranima.

Konferenciju su i ove godine podržali Base58, Neuralab, Studio Size, Veleposlanstvo Kanade, LostHex, Go2Digital, UBIK, Blockchain Alliance Europe, te nove globalne i domaće tvrtke kao što su Circle, BitGet, NAKA, Decenter, Thrilld Labs, A1 Hrvatska, Monri i ASEE, Polish Blockchain Association te SheFi – najveća globalna ženska web3 asocijacija.

Žene kao pokretači promjena u DeFi-u

U svijetu gdje su tradicionalne financijske institucije često zatvorene za inovacije i raznolikost, decentralizirane financije nude novi okvir u kojem se mogu istaknuti kreativnost, inovativnost i različiti pristupi. Žene koje sudjeluju u DeFi-u često preuzimaju uloge inženjerki, poduzetnica, investitorica i edukatorica, pokazujući kako njihov doprinos može obogatiti i unaprijediti cijeli sektor.

Jedan od ključnih ciljeva konferencije je osnažiti žene u DeFi sektoru te potaknuti dijalog o tome kako stvoriti inkluzivniji ekosustav u kojem će žene imati jednak pristup resursima, financiranju i edukaciji. Ovogodišnje govornice su žene liderice iz DeFi svijeta, čija je uloga ključna u oblikovanju budućnosti financija i tehnologije. 

Zašto sudjelovati?

Sudjelovanje na Web3 Tales konferenciji nije samo prilika da naučite o najnovijim trendovima i tehnologijama u DeFi-u, nego prilika da budete dio globalne zajednice koja oblikuje budućnost financija. Bez obzira jeste li iskusni profesionalac ili tek ulazite u svijet decentraliziranih financija, ova konferencija pruža prilike, resurse i kontakte koji vam mogu pomoći da napredujete u ovom dinamičnom sektoru. 

Alice in Blockchains udruga prvenstveno je posvećena edukaciji, stoga će u tom duhu svi posjetitelji na dar dobiti čak dvije knjige: Web3 and Blockchain for Women autorice Sanje Kon (Kindle verzija) te Decrypting Money: A Comprehensive Introduction to Bitcoin, čiji su autori Marco Krohn, Anthony Jefferies, Marco Streng te Zoran Balkić (potpisano izdanje).

Karte za konferenciju moguće je kupiti putem platforme Entrio, a za više informacija posjetite službenu web stranicu.

pročitaj cijeli članak

financije (192)FinTech (7)najava (6)