Pucnjava u Münchenu u blizini izraelskog konzulata

narod - prije 6 sati - link

NjemačkojNjemačkoj

U centru Münchena došlo je do pucnjave u blizini izraelskog konzulata i dokumentacijskog centra, inače bivšeg sjedišta nacističke stranke.

Münchenska policija potvrdila je opsežnu operaciju na području Briennerstrasse i Karolinenplatz. Policajci su pucali na sumnjivu osobu koja je nosila oružje. Kako piše Reuters, osumnjičenik je mrtav.

“Sve hitne službe su na terenu, a podignut je i helikopter”, izvijestila je policija na društvenoj mreži X.

Izraelska generalna konzulica za južnu Njemačku, Talya Lador, kazala je kako je je vrlo zahvalna minhenskoj policiji na njihovim akcijama i suradnji te da današnji događaj pokazuje opasnost od porasta antisemitizma.

Trenutačno nema naznaka o drugim osumnjičenicima u vezi s operacijom, rekla je policija. Na terenu je velik broj policijskih snaga.

Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da se u Münchenu dogodio “ozbiljan incident” i da je zaštita izraelskih institucija najveći prioritet.

Prema informacijama njemačkih medija, sumnja se da je osumnjičenik prišao Nacističkom dokumentacijskom centru s oružjem na ramenu, kada ga je policija koja stalno čuva zgradu uočila, prenosi The Guardian.

Lokalni novinari osvrnuli su se na činjenicu da se incident dogodio na godišnjicu atentata na Olimpijskim igrama 1972. godine, kada su palestinski teroristi u Münchenu ubili jedanaest izraelskih sportaša.

Benedikt Frank, zamjenik direktora i izvršni direktor godišnje Münchenske sigurnosne konferencije (MSC), koja se održava u gradu, rekao je da je njegov ured, koji se nalazi u području gdje se odvija policijska operacija, trenutno zapečaćen.

“U 9.10 odjednom se začuo jak prasak. Čuli smo najmanje desetak pucnjeva. U ovoj fazi ne znamo ništa drugo. Trenutno je na ulici velik broj osoblja hitne pomoći”, rekao je.

Objava Pucnjava u Münchenu u blizini izraelskog konzulata pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

eu (252)Izdvojen članak (800)napad (226)policija (771)