Jugo (regionalni) mediji tvrde kako je ‘Hrvatima dosta Modrića’: Jesu li u pravu i kojim to Hrvatima?

narod - prije 3 tjedna - link

medijimediji

Regionalni mediji, to su oni mediji koji nemaju svoju državu, ili je ona apsolutno disfunkcionalna pod šapom režima bivšeg Šešeljevog potrčka, ili su pak mediji kojima je od države ostao tek međunarodni protektorat, slavodobitno donose naslov kako je ‘‘Hrvatima dosta Luke Modrića”.

Anonimni ”Hrvati”

Kojim Hrvatima i odakle takvim medijima, zarobljenim u pedesete godine 20. stoljeća, takve bombastične informacije? Naime, regionalni mediji pozivaju se na komentare ispod članaka, kako kažu, dva ”najutjecajnija hrvatska portala”. Dakle, HRVATSKA portala, kako to uvjerljivo koliko i gordo zvuči.

Ta dva portala su 24 sata i Index.hr.  Dakle, izvukli su zaključak ti regionalni mediji bez svoje države na osnovi komentara ispod članaka dva radikalno ljevičarska portala, koji ne samo da nisu utjecajni, barem kad je sport u pitanju, nego ih Hrvati ne ”doživljavaju ni pet posto” kako se to kaže u žargonu i svakodnevnom razgovoru. Spomenimo još jednom, kao što smo već i pisali, društvene mreže, anonimni komentatori na internetu, ljevičarski portali, nemaju nikakav, ili imaju minimalan, utjecaj na većinski dio hrvatskog naroda, jer kad bi imali Hrvatska bi još uvijek živjela u Jugoslaviji, a Budimir Lončar do svoje smrti bio bi ”ministar spoljnih poslova”.

Mediji i poziv na bojkot koji nikad nije uspio

Podsjetimo na njihov utjecaj kad je hrvatska nogometna reprezentacija u pitanju… Kad bi se njih pitalo navijači bi valjda vječno bojkotirali hrvatsku reprezentaciju a izbornik bi bio nogometni stručnjak i poznati hrvatski ”svastičar” Ranko Ostojić. Ne samo da nikada Hrvati nisu bojkotirali Vatrene nego je kroz nekoliko nezaboravnih dana pri povratku sa Svjetskog prvenstva 2018. godine i osvajanja srebrene medalje iste te Vatrene, a posebnim oduševljenjem Luku Modrića, dočekalo gotovo milijun Hrvata. Hrvata s imenom i prezimenom, Hrvata koji su bili opipljivi, koji su bili uz Vatrene, koje moglo i čuti i vidjeti.

> Modrić: Motiviran sam kao što sam bio na počecima, ponos je igrati za Hrvatsku

Treba li spomenuti da ti isti regionalni mediji nikad takvu reprezentaciju, i nikad takvog kapetana i ”igračinu kao što je Luka, neće imati? I to, dakako, njih boli, nemaju oni ništa, osim ”paramparčadi” od države.  A kad je već nemaju red je da pljuju u susjedovo dvorište pozivajući se na mržnju koju prema hrvatskoj reprezentaciju siju anonimni komentatori ispod članaka na rigidno ljevičarskim portalima. Jedno je, dakako uvijek dobro došla, kritika, a drugo je što perfidni, što otvoreni govor mržnje, kad nas već ljevičari podučavaju ”europskim vrijednostima” kad već sankcioniraju govor mržnje iz njihove perspektive. Iz njihove perspektive govor mržnje je valjda sve ono a što nije onako kako oni misle da MORA biti.

Povod…

Koliko vrijede takvi komentari? Koliko i Putinove bezbrojne prijetnje nuklearnim ratom protiv ”kolektivnog zapada” . Povod za napad na Modrića u komentarima ispod članaka objavljenim na spomenutim portalima ( Kao da njima uopće treba povod? ) svakako je činjenica da bi kapetan mogao ostati u dresu hrvatske reprezentacije do Svjetskog prvenstva 2026. godine.

Nije, naravno, sasvim izvjesno da će ostati kapetan na čelu svojih vatrenih suigrača do sljedećeg SP-a, to je zasad samo ideja, ovisi kako će se osjećati i koliko će biti spreman koliko bi od njega izbornik Zlatko Dalić i suigrači imali koristi. Sasvim sigurno, izbornik u skoroj budućnosti, nešto slično kao i Ancelotti u Real Madridu, će dozirati nastupe Modrića, koji, ako neće biti spreman, neće vjerojatno kretati od prve minute ili će se njegov nastup ograničiti na otprilike jedno poluvrijeme, a što se da naslutiti iz samih Dalićevih izjava.

I takav, ”ograničeni”, Modrić smeta anonimnim komentatorima na ljevičarskim portalima, a što onda regionalni, ili kako se to oni već zovu, koriste kao zaključak da je ”Hrvatima dosta Modrića”. Još jednom, kojim Hrvatima u komentarima na internetu ili društvenim mrežama? Ti bezimeni Hrvati mogu biti jednako Hrvati kao što mogu biti i Hrvati koji su prije nekoliko dana orgijali na jugo – komunističkom derneku u Splitu koji su ti isti ljevičarski portali nazvali – koncertom!? Nitko ozbiljan, analitičan, a da još ima ambiciju zvati se novinarom, ne može izvoditi zaključke ispod članaka na portalima. U najboljem slučaju takvo mišljenje imaju oni koji komentiraju, ako izbacimo trolove, nikako svi čitatelji, jer svi ne komentiraju, a još manje većina Hrvata.

Mediji krivo procjenjuju

Na kraju, kakvi su to komentari na koje se pozivaju mediji bez države, a s regijom na srcu i treba li ih citirati? Ne pada nam napamet, uostalom, koga je to Dalić trebao zvati umjesto onih kojima vjeruje, zar ne one koji su nedavno osramotili hrvatski nogomet kroz debakl u europskim kupovima ili je pak Iliju Lončarevića mogao zvati za prvog savjetnika?

Neki će reći – Martin Baturina… Da, Baturina, ali umjesto koga ako bi reprezentaciji, jer ona nije klub, trebao biti primaran rezultat? Umjesto Matea Kovačića, Luke Modrića, Lovre Majera, Marija Pašalića…, radi se o igračima koji igraju za Mamchester City, za Real, u Bundesligi, Serie A…Ne leti se iz reprezentacije na temelju tri lošije utakmice jer kad bi tako bilo tko bi onda igrao za reprezentaciju i kakav bi to kult reprezentacije bio? Vrijeme Baturine i svih onih koji se danas s pravom spominju po brojnim medijima će doći, kao što je došlo, još malo i prošlo, Modrićevo doba.

Objava Jugo (regionalni) mediji tvrde kako je ‘Hrvatima dosta Modrića’: Jesu li u pravu i kojim to Hrvatima? pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

dalic (4)hrvati (46)Možda ste propustili (382)Sport (11212)vatreni (45)