Posljedice raskola: DP više nema zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini

narod - prije 8 sati - link

gradskojgradskoj

Posljedice raskola u Domovinskom pokretu počinju biti vidljive u zakonodavnim tijelima na svim razinama vlasti u RH. Potvrđeno je da će broj zastupnika u njihovom Klubu zastupnika u Hrvatskom saboru pasti s 11 na 8. Još je dramatičnije u zagrebačkoj Gradskoj skupštini u kojoj DP više neće imati svoje predstavnike.

DP više nema zastupnike u zagrebačkoj Gradskoj skupštini

Domovinski pokret zbog raskola u stranci više nema zastupnike u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Zastupnici te stranke bili su Igor Peternel i Slaven Dobrović koji su nakon unutarstranačkih izbora napustili stranku.

Oni kažu da velikih promjena neće biti, Klub koji dijele sa zastupnicima Zelene liste samo će promijeniti ime. Iz Domovinskog pokreta tu situaciju nisu željeli komentirati, piše HRT.

>Peternel: Klub DP-a više ne postoji; Bartulica napustio stranku

– S obzirom da smo kolega Dobrović i ja izašli iz članstva, kolegica Lederer i gospodin Matić kao izabrani zastupnik u mirovanju su trenutno u svojim strankama, prema tome bit ćemo i dalje koalicijski partneri. U svakom slučaju, ne očekujem tu nikakve značajnije promjene, niti u politici kluba, a niti u članstvu kluba, ustvrdio je Igor Peternel.

Klub DP-a u Saboru pao s 11 na 8 zastupnika

Kako trenutno izgleda Klub zastupnika DP-a u Hrvatskom saboru, baš kao i stranka, doživio je značajno osipanje. Od 11 aktualnih saborskih zastupnika dvojica su najavila da više neće podržavati vladu. To su Igor Peternel i Krešimir Čabaj, a u idućim bi im se mjesecima, čim aktivira svoj saborski mandati, trebao pridružiti i Damir Biloglav. Time bi Klub zastupnika DP-a u Saboru spao s dosadašnjih 11 na 8 zastupnika.

>Analiza Viktora Peterlina: Ovo je geneza sukoba u Domovinskom pokretu

 

Objava Posljedice raskola: DP više nema zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Domovinski pokret (373)Hrvatska (4102)igor peternel (46)Izdvojen članak (800)Slaven Dobrović (6)