Modrić: Motiviran sam kao što sam bio na počecima, ponos je igrati za Hrvatsku

narod - prije 7 sati - link

modrićmodrić

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak od 20.45 starta u novo izdanje Lige nacija na gostovanju kod Portugala u Lisabonu. Dvoboj su na konferenciji za medije najavili kapetan Luka Modrić i izbornik Zlatko Dalić, koji je uoči utakmice imao dosta problema s ozljedama i očekuje se znatno promijenjena hrvatska vrsta, vjerojatno čak i u izmijenjenoj formaciji.

Kakav je s odmakom pogled na EP, kakva su očekivanja od Lige nacija?

– Euro definitivno nije završio kako smo očekivali. Prvi cilj bio nam je prolazak grupe, imali smo velika očekivanja, i to s pravom, s obzirom kako smo igrali zadnjih godina. Razumljiva mi je velika euforija kod ljudi, a i kod nas, no u nogometu stvari nekad ne idu onako kako želiš. Dali smo sve od sebe. To je sad iza nas, nadam se da smo izvukli neke pouke, pred nama je Liga nacija, bili smo finalisti, imamo opet velika očekivanja, želimo odigrati dobro u ovoj grupi i opet doći do Final Foura te da se nametne kroz Ligu nacija još više igrača za ono što nas čeka u budućnosti, a to su i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, rekao je Modrić.

Koliko je razmišljao o odlasku ili ostanku?

– Nije bitno koliko sam se lomio ili ne, bitno je da sam tu. I dalje sam motiviran, kao što sam bio i na početku, imam veliku želju. Meni je najveći ponos igrati za Hrvatsku. Ponosan sam i sretan da me i u ovim godinama izbornik želi, da su suigrači i Savez sretni da sam tu. Mislim da mogu pomoći, tu sam za što god treba.

Hoćemo li Modrića gledati na SP-u 2026.?

– Daleko je to, u mojim godinama ne može se planirati toliko, prvi cilj je odraditi Ligu nacija što bolje, a za dalje ćemo vidjeti. Predaleko je to, ne znam koliko je realno u mojim godinama, slušat ću tijelo i vidjeti što će biti.

> Budimir o novom napadaču Vatrenih: Skupljao mi je lopte u Njemačkoj, kao što sam i ja Modriću

Kakvu Hrvatsku sutra očekuje?

– Portugal nam nije nikad ležao do te prijateljske prije Eura, ali ovo je natjecateljska utakmica, čeka nas svakako teška utakmica. Nadam se da ćemo biti pravi, imamo sve uvjete da se prikažemo u pravom svjetlu, da budemo rastrčani i borbeni. Nadam se da ćemo pokazati Hrvatsku u pravom svjetlu.

Što očekuje od Portugala, koga bi istaknuo osim Ronalda?

– Portugal je momčad koja ima puno vrhunskih igrača, pričamo dosta o njima, sve ih znamo, znamo koliko su dobri. Meni je, osim Cristiana, igrač koji mi se najviše sviđa Bernardo Silva, on je baš igrač po mom guštu.

Kako gleda na ovu situaciju, je li to veći rez s novim igračima?

– U reprezentaciji ima talentiranih igrača koji mogu biti nositelji u budućnosti, kao što smo ja, Čarli, Dudu i Broz bili u svoje vrijeme. Ima dosta talenta, oni i tebe, bar se ja tako osjećam, čine mlađim, čine te da se boriš. Po prirodi sam kompetitivan i to mi dobro dođe. Mi stariji im želimo pomoći da stasaju. Taj proces je normalan, no mi nismo kao neke velike zemlje, nemamo milijun igrača da se možemo samo tako riješiti nekih igrača i igrati samo s mladima, nemamo takvu bazu. No neki i s Eura i još noviji će u budućnosti Hrvatskoj donijeti dosta sreće i uspjeha, nadam se, zaključio je kapetan Vatrenih, piše HRT.

Objava Modrić: Motiviran sam kao što sam bio na počecima, ponos je igrati za Hrvatsku pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

hrvatska nogometna reprezentacija (619)Izdvojen članak (789)luka modrić (213)Sport (11183)