Liječnici se bore za život mladog vojnika ozlijeđenog u strašnoj nesreći na benzinskoj na A1

novilist - prije 7 sati - link

Dnevnik Nove TV javlja da se splitski liječnici i dalje bore za život mladog pripadnika oružanih snaga koji je u trenutku teške prometne nesreće na A1 bio izvan službe. Zadobio je teške opekline.

“Radimo sve u našoj moći, u najboljoj jedinici, pri klinici za anesteziju. Intenzivno liječenje se pruža i nadam da ćemo vam dati više informacija u sljedećih četrdeset osam ili sedamdeset dva sata”, rekao je za Dnevnik Nove TV Josip Krnić iz KBC-a Split.

Auto švedskih oznaka

Lakše ozlijeđeni Osječanin je stabilno, a mlađa Francuskinja nakon obrade je puštena na kućnu njegu. Preminuli muškarac koji je izazvao nesreću u vozilu je bio sam.

“Auto je švedskih registarskih oznaka. Došli smo do podatka vlasnika tog vozila, međutim u ovom trenutku s obzirom na objektivne okolnosti ne možemo potvrditi je li vlasnik bio za vozilom. Tu će nam pomoći međunarodna policijska suradnja”, kaže ministar Davor Božinović.

Obdukcija njegova tijela trebala bi pokazati je li zdravstveni problem odgovoran za ovu nesreću.

“Još uvijek nastavljamo poduzimati mjere i radnje, prvenstveno kako bi utvrdili identitet smrtno stradale osobe, ali i kako bismo utvrdili dinamiku ovog događaja posebno ono što je prethodilo događaja radi čega pozivamo sve one koji su vidjeli, koji su svjedočili ovom događaju da se jave policiji”, kaže Antonela Lolić iz PU splitsko-dalmatinske.

Kako je došlo do nesreće?

Preminuli muškarac automobilom je prošao preko zelenog otoka, srušio prometni znak, a potom se u za sad nepoznatoj brzini bez kočenja zabio u automobil koji se zapalio i zahvatio agregat za točenje goriva. U potpunosti su izgorjela tri automobila, a još tri su zahvaćena plamenom.

Iz tvrtke koja upravlja benzinskom postajom zadovoljni su reakcijom zaposlenih.

“Mislim da možemo reći da je zbog njihove pribrane reakcije zapravo izbjegnuta još veća tragedija koja se mogla dogoditi obzirom na veliku količinu eksplozivnog materijala koji se nalazi na benzinskoj stanici. Ono što nažalost ne možemo je vratiti život čovjeka koji je preminuo”, rekao je Ante Mandić, predsjednik Uprave naftne kompanije.

Odmorište Mosor Jug otvoreno je za putnike, ali do daljnjega ne i benzinska postaja.

Šef vatrogasaca: Tri vozila su bila sva u plamenu

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan razgovarao je s glavnim vatrogasnim zapovjednikom u HAC-u. Mile Ročak govorio je o tome koliko je gašenje ovog požara zbog opasnosti od eksplozije bilo izazovno vatrogascima.

“Dobili smo dojavu u 17:43, a sa gašenjem smo počeli u 18:02. U iduće 4 minute stavili smo požar pod kontrolu. U idućih osam minuta smo požar totalno ugasili”.

Kaže da je prilikom dolaska bilo nemoguće vršiti spašavanje, budući da je sve bilo u plamenu.

“Tri vozila su bila u razbuktaloj fazi požara i to su ogromne količine topline. Temperature su veće od 200 stupnjeva. Nama je samo preostalo gašenje s mlazovima pjene i uspješno smo, u desetak minuta, ugasili požar”.

Izbjegnuta je još veća ugroza za stanovništvo.

“Da je dojava kasnila, da smo mi kasnili, ovoga iza nas ne bi bilo”, ispričao je Mile Ročak za Dnevnik Nove TV.

Poručio je da se njegovi vatrogasci educiraju i vježbaju i da su spremni na sve intervencije.

Objava Liječnici se bore za život mladog vojnika ozlijeđenog u strašnoj nesreći na benzinskoj na A1 pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

autocesta a1 (10)Crna kronika (2395)eksplozija (50)Novosti (1307)poginuli u prometu (6)prometna nesreća (478)