Udrugama na području grada Krka skoro 17.000 eura

novilist - prije 5 sati - link

Temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i postupka prijava koje su po pozivu krčke Gradske uprave u proteklim tjednima imala prigodu prijavljivati brojna, u tom otočnom gradu aktivna udruženja građana, krčki gradonačelnik Darijo Vasilić donio je, a sad javnosti i formalno predstavio odluku o dodjeli sredstava iz proračuna te jedinice lokalne samouprave.

Na temelju provedenog postupka valoriziranja prijava pristiglih po javnome pozivu kapitalnim donacijama potpomognute će tako biti tri krčke udruge. Odlukom o dodjeli sredstava Udruzi Kreativni Krk odobreno je tako ulaganje u vrijednosti 3.125 eura za nabavu vozila (labudice) za potrebe karnevala, odnosno sudjelovanja krčkih karnevalista u budućim maškaranim priredbama.

Članicama i članovima Jedriličarskog kluba Plav osigurat će se pak 5.000 eura za nabavu novog gumenjaka, nužnog za organiziranje i provođenje trenažnih aktivnosti njihovih jedriličara, dok je Lovačkom društvu Šljuka iz Gradskog proračuna namijenjeno 8.800 eura, za uređenje prostora ispred lovačkog doma na predjelu Kimpi.

Ukupno je po tom javnom pozivu za financiranje programa i projekata odnosno kapitalnih ulaganja udruga iz proračuna Grada Krka osigurano i raspodijeljeno nešto više od 16,9 tisuća eura.

Objava Udrugama na području grada Krka skoro 17.000 eura pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Grad Krk (13)krk (123)Otoci (246)Rijeka & Regija (1023)