Rujan rezervirajte za otok Pag. Pred nama je Misec paške soli

novilist - prije 5 sati - link

Obzirom na odlične prošlogodišnje rezultate i zadovoljstvo posjetitelja, manifestacija Misec paške soli ima i svoje 2. izdanje. Pred nama je misec soli, sira, vina, kulture i autohtonih paških proizvoda koje vrijedi vidjeti i kušati. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Danas je u Muzeju solarstva u gradu Pagu predstavljen ovogodišnji bogat program događanja u sklopu manifestacije Misec paške soli koju organizira Solana Pag u suradnji s TZ Grada Paga, Paškom siranom i malim proizvođačima otoka Paga.

Na samom početku, direktor Solane Pag, Josip Ćapin istakao je: „Želja Solane Pag bila je ustupiti sve svoje resurse i da zajedno s partnerima na ovom projektu, prezentiramo Solanu i otok Pag i sve njegove vrijednosti te da kroz ovu manifestaciju ponudimo svim posjetiteljima otoka bogat sadržaj i puno pozitivne energije. Želja nam je da ova manifestacija dobije tradicionalni karakter i da u rujnu svi putevi vode na Pag.“

U sklopu manifestacije, događanja i aktivnosti planirana su svaki petak tijekom mjeseca rujna, počevši od 6. rujna. Svakom petku zajednička su Jutra u poljima soli Solane Pag, uz edukacijske priče, branje soli i mogućnost kupovine svih proizvoda solane po akcijskim cijenama te Stalna izložba solarstva u Magazinu soli na Rivi koju imate mogućnost pogledati tokom cijelog dana i saznati sve o ovom nezamjenjivom začinu.

Ova manifestacija ujedno je unaprijedila povezivanje, prodaju i promociju malih proizvođača otoka Paga, a ona će se nastaviti i programski unaprijediti i u ovogodišnjem izdanju što je posebno istakla i direktorica TZ Grada Paga Vesna Karavanić:

„Ovaj programski sadržaj sinkronizira sve ono što Pag ima! Osim Solane Pag, Paške sirane, željela bi istaknuti i naše male proizvođače koji imaju priliku prezentirati svoje proizvode, a posjetitelji s velikom radošću kupiti njihove proizvode, koji ih podsjećaju na naš grad. To znači da će biti sve manje kineskih suvenira, a sve više autohtonih suvenira koje grad Pag ima.“

Svoje zadovoljstvo sudjelovanja, u ime Paške sirane d.d. istakla je Martina Pernar Škunca: „Čestitam Solani Pag i TZ Grada Paga na ovoj lijepoj manifestaciji koja okuplja sve otočne proizvođače i daje priliku ljudima da vide sve ono najbolje od otoka Paga.

Čestitam Josipu, koji je prepoznao paške vrijednosti i implementirao ih u viziju i misiju Solane Pag za koju smo svi mi Pažani i emotivno vezani, jer nema obitelji u kojoj bar jedan član nije radio u Solani, a i naša glavna sirovina, salamura nalazi se na otoku Pagu što nas čini jako sretnima.“

Željka Crljenko Mihlin, predstavnica malih proizvođača otoka Paga također je iskazala svoje zadovoljstvo što mali proizvođači imaju priliku sudjelovati u jednoj ovakvoj manifestaciji koja promovira vrijednosti Paga, a oni imaju mogućnost promocije i plasmana svojih proizvoda.

Popodnevna događanja u Misecu paše soli su tematski različita, a prvi petak, 6.9. naziva Sol i vino, donosi degustaciju paških vina i pričaonicu/radionicu Solinarka i Kulik. Petak 13.9., tematskog naziva Sol i sir, donosi degustaciju paških sireva kao i radionicu filcanja vune Wolly Handmade koja predstavlja originalni suvenir grada Paga.

Treći petak, 20.9. rezervirajte za sajam paških rukotvorina i otočnih proizvoda, klapsku pjesmu i gastro event Čokolada i sol, dok posljednji petak mjeseca, 27.9. naziva Sol i kultura u posjet dolazi španjolska solana Bras del Port koja će održati prezentaciju svojih proizvoda s mogućnošću degustacije.

Posljednji tjedan rujna, zakazano je popodnevno događanje i u četvrtak 26.9. kada je planiran gastro event i koncert Porta Salina.

Novost ovogodišnje manifestacije je Foto safari na nasipu Solane Pag, koji je moguće posjetiti uz prethodnu rezervaciju, a odvija se u tri termina, 5.9., 9.9. i 19.9. Prvi termin već je popunjen, a prijave za ostala 2 su još moguća.

Objava Rujan rezervirajte za otok Pag. Pred nama je Misec paške soli pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Otoci (246)pag (28)Rijeka & Regija (1022)