Vukušić o muškarcu koji je prijetio pištoljem na Rebru: Radi se o psihijatrijskom bolesniku

narod - prije 1 mjesec - link

vukušićvukušić

Muškarac koji je u utorak pištolje prijetio u zagrebačkoj bolnici Rebro psihijatrijski je bolesnik, rekao je psihijatar Herman Vukušić. Muškarac je jučer odmah priveden.

Zagrebačka policija zaprimila je u utorak u 10.05 sati zahtjev iz KBC-a Zagreb za intervenciju zbog muškarca koji prijeti, a sve se odvijalo u tzv. Zelenoj zgradi gdje je odjel psihijatrije. Policija je ubrzo privela muškarca.

Dr. med., specijalist psihijatar Herman Vukušić iz Odjela za psihosomatiku i psihoterapiju KBC Zagreb objasnio je da se radi o psihijatrijskom bolesniku.

>Priveden muškarac koji je s pištoljem ušao u bolnicu Rebro i prijetio

“Čovjek koji je s pištoljem upao u bolnicu je psihijatrijski bolesnik koji se tu liječi i nije nikoga ciljano tražio. Želim odmah naglasiti da nije u pitanju PTSP već čovjek ima dugu prošlost psihijatrijskog liječenja. Ne znamo što je bio okidač koji ga je nagnao na današnji incident”, kazao je Vukušić za Jutarnji list.

“Osoblje je bilo u riziku, no nose se sa stresom. Upravo je današnji incident jedan od razloga zašto smo tražili strože zakone za prisilnu hospitalizaciju”, dodao je Vukušić.

Objava Vukušić o muškarcu koji je prijetio pištoljem na Rebru: Radi se o psihijatrijskom bolesniku pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (3889)KBC Rebro (14)Možda ste propustili (387)pištolj (21)