LIONSI NA LASTOVU Poezijom do donacije za Dom zdravlja

dulist - prije 6 sati - link

Lions klub sv. Vlaho već godinama posjećuje Lastovo, otok s kojim ih vezuje lijepo prijateljstvo i međusobno poštovanje, koje je ove obljetničke godine okrunjeno izvedbom ‘Lionsice o ljubavi govore’, uz glazbenu pratnju profesora glazbe na Lastovu, Branka Nikolića. U večeri ljubavne poezije na kojoj je nazočnu publiku pozdravila i zahvalila im na dolasku predsjednica Daria Vučijević, na eventu koji su partnerski podržali Općina Lastovo i TZ Lastova, prikupljala su se sredstva za potrebe tamošnjeg Doma zdravlja. Toplim pljeskom brojna je publika nagradila dubrovačke Lionse koji već deset godina posjećuju njihov otok, uvijek s nekim humanitarnim predznakom.

Mlada lastovska liječnica, Ema Milović popratila je ovu akciju riječima
– Dolazak Lionsa te organizacija izvedbe u svrhu skupljanja donacija značilo je puno osoblju Doma zdravlja na Lastovu. Osim što smo uz pomoć Lionsa i donaciju od tisuću eura dobili prijeko potrebne brze testove, potaknuli smo razgovore o daljnjem razvoju zdravstvene skrbi na otoku. Dom zdravlja ima veliku važnost na ovako udaljenoj lokaciji stoga je svaka pomoć dobrodošla i značajna. Sretni smo i zahvalni zbog prikupljene donacije te se veselimo daljnjoj suradnji – kazala je mlada liječnica.

Dubrovačke lionse uz ovaj pučinski komad kopna vezuju i neki drugi, nježni i sentimentalni razlozi budući se već devet godina za dolaska na Lastovo polaže cvijeće i pale svijeće na vječnom počivalištu maestra Iva Dražinića, dugogodišnjeg člana Lions kluba sv. Vlaho koji je iznenadno preminuo na svom rodnom otoku kojega je strastveno volio. Humanitarni rad lionsa poveznica je za ljude koji nastoje svojim druženjem napraviti neko dobro u svojoj zajednici, a uvijek je to i prilika za razmjenu novih ideja, kreativne procese, puno smijeha i sitne znakove pažnje koji pokazuju da čovjek čovjeku uvijek mora biti – čovjek.

lionsi 2
lionsi 1
lionsi 4
lionsi 3

Foto: Lions klub sv. Vlaho

pročitaj cijeli članak

Zanimljivosti (347)