Plenković pitao: Čime da idem na otok? Da plivam? Supetarska gradonačelnica mu odgovorila…

riportal - prije 19 sati - link

Već nekoliko dana traju prepucavanja između dva brda o tome koliko je puta predsjednik Milanović letio helikopterom u mandatu

Tko je koliko letio po Hrvatskoj i čime? Nastavlja se oštra retorika između Pantovčaka i Banskih dvora.

Ministar obrane Ivan Anušić kaže da predsjednik Zoran Milanović obmanjuje javnost i iznio neistinite tvrdnje o korištenju vojnih helikoptera Oružanih snaga. Rekao je da ostvareno 348 letova za vrijeme Milanovićeva mandata. Iz Ureda predsjednika pak tvrde, pozivajući se na izvješće načelnika Glavnog stožera OSRH-a, da je za potrebe predsjednika RH od veljače 2020. do kolovoza 2024. on koristio vojni helikopter ukupno 74 puta.

Premijer Andrej Plenković kaže da su Milanovićeve optužbe na račun Jadrolinije ‘klasična diverzija’ kojom nastoji skrenuti pažnju s helikoptera koje je koristio. Dodao je da resursi ministarstva obrane nisu predviđeni da okolo voze dužnosnike. “Jataci su uprli toliko daleko da stavljaju u fokus da ja idem na neki otok policijskim brodom. A s čim ću ići? Hoći li ići plivati? Pa da uštedim kao Buak koji pliva do Brača. Što je poanta? Kako bi mi drugačije trebali ići”, kazao je premijer nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a. “Ako idemo na Hvar, sjest ćemo na policijski brod, nećemo dizati Black Hawk”, dodao je.

A premijeru je stigao i odgovor i to supetarske gradonačelnice Ivana Marković.

“Premijeru, mi idemo sa trajektima. Znate sa onima kojima padaju rampe ili plutaju po moru”, napisala je Marković na svom Facebooku, prenosi Net.hr.

The post Plenković pitao: Čime da idem na otok? Da plivam? Supetarska gradonačelnica mu odgovorila… appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska i svijet (533)Ivana Marković (6)plenković (9)