– Ozračje u reprezentaciji je dobro, novi ciklus, nova priča. Izbornik je pričao i bio u pravu, dosta je toga novo u odnosu na Euro. Dvojica su se igrača oprostila, imamo i dosta ozljeda. Ulazimo u ovaj ciklus kako bismo pronašli nova rješenja, imamo par zanimljivih opcija i ideja za Portugal, nadam se da će ciklus biti pozitivan i dobar. To nam je jako važno, radimo pripremu za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. U te dvije godine moramo stvoriti što bolju ekipu. Nadam se da ćemo izgledati bolje nego na Euru, tamo po meni nismo izgledali loše, ali nismo imali sreće koja je potrebna. Da, nismo bili savršeni, moramo bolje, tome težimo cijeli ovaj tjedan – rekao je Sosa.

Pritom je komentirao i portugalskog kapetana Cristiana Ronalda, koji će u veljači proslaviti 40. rođendan.

– Cristiano Ronaldo je priča za sebe. Toliko je toga uspio u nogometu i životu, teško je reći išta negativno za takvog igrača. Mi imamo Luku Modrića, Portugalci Cristiana Ronalda, oni donose kvalitetu na teren. Preiskusni su da ih ikad podcijeniš. I da imaju 50 godina, mogu nešto napraviti – dodao je.

On je jedan je od onih hrvatskih reprezentativaca koji su uoči okupljanja pred nastupe u novom izdanju Lige nacija promijenili klub. Lijevi branič Vatrenih iz Ajaxa je prešao u Torino, a prvi dojmovi su izuzetno pozitivni.

– Stvarno sam zadovoljan što sam promijenio klub. Prelijepo mi je u Torinu, bit će jako dobra sezona, odlično smo počeli sa sedam bodova u tri utakmice. Za mene je ovo preporod – kazao je Sosa o svom novom klubu.

Hrvatska sutra u 20.45 sati u Lisabonu igra prvu utakmicu Lige nacija protiv Portugala, a onda u nedjelju u Osijeku dočekuje Poljsku.