Bulj odgovorio na zgražanje Obuljen: Zgrožen sam i ja kriminalom u Ministarstvu kulture

narod - prije 8 sati - link

BuljBulj

Sinjski gradonačelnik Miro Bulj dao je svoju izjavu za medije s obzirom na opće zgražanje ”kulturne političke scene” zbog toga što je zabranio izložbu u Sinju koju financira Srpsko Narodno Vijeće. Bulj je objasnio kako zabrana nema rasistički karakter te da nije usmjerena protiv manjina. Problem, naime, leži u tome da je gradska ustanova bez njegovog znanja odlukom ravnateljice dogovorila suradnju sa Srpskim narodnim vijećem i organizirala izložbu u prostorijama gradske ustanove kojom upravlja Grad Sinj, pojasnio je Bulj.

Ministrica kulture i medija, Nina Obuljen Koržinek u utorak je izrazila svoje zgražanje nad činom sinjskog gradonačelnika. Podsjetila je da je Hrvatska demokratska zemlja u kojoj nema zabrana slobode izražavanja, posebice umjetničke slobode. ”U demokratskom društvu ne zabranjuju se niti se cenzuriraju umjetnički sadržaji”, kazala je, zaboravivši pri tom na cenzuru umjetnika desnog političkog spektra u Hrvatskoj. Prije nje svoje nezadovoljstvo izrazio je i SDSS-ovac Boris Milošević. Na njihovo zgražanje Bulj je znakovitom porukom odgovorio na svom Facebook profilu.

Možda će vas zanimati

Bulj zabranio izložbu u Sinju koju financira Srpsko narodno vijeće

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj službeno je obustavio održavanje izložbe “Susret na tromeđi” autorice Inie Herenčić.

Objavu Mire Bulja koju je dao za medije te njegov odgovor na zgražanje ministrice kulture i medija prenosimo u cijelosti:

Gradska ustanova je bez mog znanja odlukom ravnateljice dogovorila suradnju sa SNV-om

– Dio medija i komentatora se zgraža jer nisam dozvolio održavanje izložbe “Susret na tromeđi” koju organizira Galerija Sikirica uz financijsku potporu Srpskog narodnog vijeća.
Kao izabrani gradonačelnik svim udrugama s područja Grada otvorena su vrata za sve manifestacije, izložbe, okrugle stolove i događanja ako ih žele organizirati, neovisno o tome što ja mislio o tim događanjima jer sam gradonačelnik svih Sinjanki i Sinjana, a ne samo onih koji su glasovali za mene.

Dakle, da je ovu izložbu organizirala neka sinjska udruga ili predstavnici srpske nacionalne manjine iz Sinja nikakvih problema ne bi bilo. Ovdje se radi o tome da je gradska ustanova bez mog znanja odlukom ravnateljice dogovorila suradnju sa Srpskim narodnim vijećem i organizirala izložbu u prostorijama gradske ustanove kojom upravlja Grad Sinj.
Isti ti koji se zgražaju nad mojom odlukom podržavali su zagrebačkog gradonačelnika kada je zabranio isticanje zastava Hoda za život na gradskim stupovima u Zagrebu i time diskriminirao jedan dio građana Zagreba.

>Gradska galerija se ogradila od Bulja: Riječ o izložbi koja promovira međukulturni dijalog

”Isti ti pljeskali su zabrani Marku Perkoviću Thompsonu da pjeva u pulskoj Areni…”

Isti ti pljeskali su zabrani Marku Perkoviću Thompsonu da pjeva u pulskoj Areni i Puli iako se radi o hrvatskom branitelji koji je branio Hrvatsku.

E pa gospodo, ako vam je toliko stalo do izložbe Pupovčevog Srpskog narodnog vijeća u Galeriji Sikirica u Sinju jer zazivate slobodu govora, mišljenja i slobodu umjetničkog izražavanja, krenite se boriti i za zastave hoda za život u Zagrebu i za Thompsona u pulskoj Areni!

Dok ne krenete u tu borbu, držim vas za najobičnije licemjere koji bi zabranjivali što im ne odgovara i držali drugima s kojima se ne slažu moralne lekcije!
Moralne lekcije nemate pravo držati nikom, a posebno ne gradu u kojem su za vrijeme kršenja svih ljudskih prava i sloboda u koroni unatoč vašim napadima živjela puna sloboda i uživala sva prava bez uvođenja diskriminatornih covid potvrda!, kazao je Bulj.

Bulj je u nastavku objave na Facebooku odgovorio na sveopće zgražanje ministrice kulture Obuljen Koržinek i SDSS-ovca Borisa Miloševića. Kazao im je na što je on sve zgrožen.

Možda će vas zanimati

SDSS-ov Milošević prozvao Bulja zbog zabrane izložbe: Narušava međuetničku atmosferu

Bulj obustavio održavanje izložbe u Sinju koju financira Srpsko narodno vijeće

”Zgrožena je Obuljenka, zgrožen je i Milošević…Zgrožen sam i ja kriminalom u Ministarstvu kulture…”

– Zgrožena je Obuljenka, zgrožen je i Milošević….
Zgrožen sam i ja kriminalom u Ministarstvu kulture i svim aferama Plenkovićeve kriminalne klike, zgrožen sam muljanjima oko obnove, zgrožen sam i optužnicom protiv Miloševića koji je doduše manje odgovoran od Pupovca koji ga je uvalio u namještanje potpora OPG-ovcima bliskim SDSS-u…

Zgrožen sam tjeranjem Hrvata iz Domovine nepravdom i korupcijom, zgrožen sam nekontroliranim uvozom strane radne snage, zgrožen sam financiranjem Pupovčevih Novosti, zgrožen sam povišicom političarima od 70 posto, a umirovljenicima samo 7 posto…
Zgrožen sam jer ni vladajući ni lijeva oporba ne žele ispitati porijeklo imovine političara, zgrožen sam jer su i HDZ i SDP i Možemo glasali za uvođenje eura zbog čega je narod izložen još većoj inflaciji.

”Posebno sam zgrožen jer svjedočimo demografskom slomu, a Vlada ništa ne poduzima!”

Zgrožen sam da su u koroni praktički jednoglasno bili za ukidanje ljudskih prava i sloboda i podržavali uvođenje covid potvrda.
Posebno sam zgrožen jer svjedočimo demografskom slomu, a Vlada ništa ne poduzima!
Sa svim tim sam zgrožen, ali ne mogu ništa dok narod ne odluči birati nacionalno svjesnu, patriotsku opciju koja će se beskompromisno obračunati s korupcijom i štititi vrijednosti za koje smo se borili u Domovinskom ratu.

Tako ni Plenković, Obuljenka i Milošević ne mogu odlučivati kakva će pravila vrijediti u Sinju, mogu se samo zgražati.

Oni se zgražaju nad onim što radim u Sinju još od korone kada sam pokazao što je prava sloboda kao što i sada konkretnim mjerama pokazujemo da nam je na prvom mjestu čovjek i naše obitelji kao i vrijednosti na kojima je utemeljena naša Domovina.
Sav novac uložit ćemo u naše obitelji i demografsku obnovu, nećemo dati na naše svetinje i Domovinski rat, čuvat ćemo našu tradiciju, kulturu i identitet, a vi se samo zgražajte!
To je sve što možete, napisao je Bulj.

 

Objava Bulj odgovorio na zgražanje Obuljen: Zgrožen sam i ja kriminalom u Ministarstvu kulture pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (4109)Izdvojen članak (774)Miro Bulj (41)Nina Obuljen Koržinek (14)sinj (35)snv (5)srpsko narodno vijeće (4)