Dubrovački gradonačelnik o Tomićevim lažima o njegovoj obitelji: Komunizam je utjelovljena laž!

narod - prije 5 sati - link

obiteljiobitelji

Kolumnist Jutarnjeg lista i Slobodne Dalmacije, Ante Tomić u jučerašnjoj kolumni je imao potrebu prokomentirati Islamovićevu provokativnu izvedbu pjesme ”Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo” u Splitu. Kao i reakciju dijela hrvatske javnosti koja je Islamovićev nastup ”u režiji Gorana Bregovića”, ocijenila skandaloznim. Naime, Tomić se u kolumni prisjetio Domovinskog rata i zaključio: ”Rat nije počeo zbog jugoslavenstva, zbog ideje poštovanja različitih vjera i naroda, već zbog nečega sasvim suprotnog – nacionalizma.” Spomenuo je Tomić i Thompsona, ”ustaški dernek” u Imotskom ali i dubrovačkog gradonačelnika Matu Frankovića. Evidentno još uvijek duboko opterećen završnicom Frankovićevog govora u Cisti Velikoj: ”Za dom spremni i Bog i Hrvati!” Naime Tomić je, prema riječima Frankovića, iznio u kolumni laži o njegovoj obitelji. Napisao je da mu je djed bio partizan, a otac milicajac, što je Franković demantirao u svojoj Facebook objavi koju prenosimo u cijelosti:

>Franković o Za dom spremni: Ne treba se sramiti pozdrava iz Domovinskog rata
>Dubrovački gradonačelnik: Nema brisanja grafita HOS-a, ako nam nisu smetali 1991. zašto bi danas?

Tomić je iznio laži o Frankovićevoj obitelji

– U novoj kolumni Ante Tomić pokušava objasniti hrvatskom puku kako je zapravo ona jugoslavenska zastava na koncertu u Splitu skroz u redu i uvjerava nas kako su zapravo srpske snage skinule crvenu zvijezdu svega par mjeseci nakon što su je odbacili hrvatski policajci. Pritom bismo svi mi naravno trebali zaboraviti kako su oni koji su napadali Dubrovnik, Vukovar i brojne hrvatske gradove imali crvenu zvijezdu petokraku na kapi i kako se nama zapravo to pričinjavalo. Jednako kao što nam se pričinilo da je Pavle Strugar prilikom pregovora sa zapovjednikom južnog bojišta Jankom Bobetkom imao crvenu zvijezdu na svojoj kapi u proljeće, 1992. godine.

Ničim izazvan ovaj “vrsni” novinar ima potrebu i mene spomenuti. I to, zamislite, pritom besramno iznosi laži o mojoj obitelji, odnosno jednostavno provjerljivim činjenicama iz kojih je jasno kako je moj djed bio domobran, a otac napustio siguran posao električara u Elektrojuga te se prijavio u rezervni sastav hrvatske policije.

U ovom slučaju onu staru komunističku doktrinu ”tri put slaži istina ne važi” demantira upravo istina. Poštovani gospar Tomić, na putu do istine citirat ću Vam riječi pokojnog blaženog Alojzija Stepinca : “Komunizam je utjelovljena laž. Komunizam se od laži rodio, od laži živi i od laži će umrijeti”, napisao je Franković.

Možda će vas zanimati

Gradonačelnik Dubrovnika: Nizom mjera stvaramo uvjete za mlade obitelji

Događa nam se da kapital pobjeđuje demografiju, ali mi s našim mjerama nastojimo okrenuti taj trend.

Objava Dubrovački gradonačelnik o Tomićevim lažima o njegovoj obitelji: Komunizam je utjelovljena laž! pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Bijelo dugme (29)Hrvatska (4108)Izdvojen članak (773)komunizam (10)mato franković (14)