Zavjetno hodočašće Zagrepčana Majci Božjoj Bistričkoj održat će se 7. i 8. rujna

narod - prije 5 sati - link

hodočašćehodočašće

Ovogodišnje 301. Zavjetno hodočašće vjernikā grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj održat će se 7. i 8. rujna pod geslom “Budi s nama svaki čas”.

>Hrvatskim marijanskim svetištima: Marija Bistrica  mjesto na kojem je Ivan Pavao II. beatificirao Stepinca

Na našem životnom hodočašću od rođenja do neba potrebna nam je trajna pomoć svetih, posebno Marijin zagovor, da se ne izgubimo u vrtlogu promjena, stoji u objavi na stranici Zagrebačke nadbiskupije.

Ove je godine naše hodočašće obilježeno spomenom na značajne događaje vezane uz hrvatski narod i Mariju Bistricu. Spominjemo se 90. obljetnice prvog hodočašća zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca iz Čučerja u Mariju Bistricu 1934. godine, kojom prilikom je izrazio nadu da će i njegovi nasljednici rado hodočastiti Majci Božjoj. Prošlo je 40 godina od veličanstvenog događaja 1984. godine, Nacionalnog euharistijskog kongresa u Mariji Bistrici, kao krune obilježavanja 13 stoljeća kršćanstva u Hrvata. A ne možemo, također, zaboraviti ni 1994. godinu, tj. održavanje najvećeg skupa hrvatskih vjernika, 30. obljetnicu prvog pohoda sada svetog pape lvana Pavla lI. našoj domovini, njegovih riječi i usmjerenja, događaja koji je zauvijek vezan uz Zagreb i zagrebačke vjernike, prenosi HKM.

Sve ove obljetnice vezane su uz Mariju, uz njezin zagovor. Dolikuje stoga da događaje koji su formirali mnoge vjernike ove jeseni ponovo oživimo u svojem spomenu obnavljajući vjeru, usvajajući poruke i moleći Bogorodicu da bude s nama svaki čas. U vremenu velikih previranja, kada se gube oslonci i sigurna uporišta na koje se možemo osloniti, mi imamo jasne orijentire, divne uzore života i drage zagovornike pred Bogom: Majku Božju Bistričku, BI. Alojzija i Sv. lvana Pavla lI.

>Od Poljske do Brazila: Marijanska svetišta koja privlače milijune hodočasnika
Izvor: Zagrebačka nadbiskupija

 

Objava Zavjetno hodočašće Zagrepčana Majci Božjoj Bistričkoj održat će se 7. i 8. rujna pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (4110)Izdvojen članak (773)Marija Bistrica (6)