Pitbul nasmrt izgrizao maltezera; Interventna upala vlasniku (23) u stan i oduzela psa

riportal - prije 6 sati - link

Dovršeno je istraživanje događaja u kojem je 30. kolovoza 2024. godine na području Splita pas pasmine pitbull usmrtio psa pasmine maltezer, objavila je splitska policija.

Nakon zaprimljene informacije i dojave o događaju policijski službenici su inicirali istraživanje. Iz policije kažu kako su uspjeli utvrditi identitet vlasnika psa, ali i muškarca koji je propustio kritične prigode psa držati pod nadzorom 30. kolovoza kada je došlo do napada. 

Sinoć su policijski službenici interventne policije pronašli 23-godišnjaka za kojim se tragao, u čijem stanu se i nalazio pas pasmine pitbull. Iz splitske policije navode kako je kod muškarca  pronađena i droga, i to 4.69 grama marihuane i 5.2 grama hašiša.

U provedenom postupku utvrđeno je da je 23-godišnji muškarac 30. kolovoza 2024.godine na području Splita bez nadzora držao psa pasmine pitbull koji je napao i usmrtio psa pasmine maltezer.  

O događaju je obaviještena Služba veterinarske inspekcije čiji su djelatnici danas proveli postupak oduzimanja psa. Također, Službi veterinarske inspekcije dostavljena je cjelokupna dokumentacije i prikupljene informacije kako bi bili u mogućnosti provesti postupak sankcioniranja vlasnika psa, ali i 23-godišnjaka koji je bio s psom 30. kolovoza 2024. godine.

U odnosu na pronađenu drogu utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 23-godišnjak ostvario obilježja prekršaja iz č. 3 Zakona o sprječavanju zlouporabe droga, te je uz optužni prijedlog odveden na Općinski prekršajni sud u Splitu, piše Index.

“To je bilo krvoproliće”

PItbul je namrt izgrizao maltezera 70-godišnje vlasnice. Strašne prizore Indexu je prepričala očevitkinja Anđela.

“Stajala sam sa strane, gospođa je bila sa svojim psićem i krenula je prema kući, a pitbull koji nije bio vezan i nije imao brnjicu krenuo je trčati prema njezinom maltezeru. Uhvatio je maltezera za vrat, nikako ga nije puštao. Gospođa je počela plakati i vrištati, svi smo krenuli prema njoj jer smo vidjeli da se nešto događa. Pokušavali smo ih razdvojiti, ljudi su udarali psa, ali on nije puštao dok nije usmrtio maltezera”, rekla je za Index.

Rekla je da je mladić koji je bio u društvu psa govorio da nije njegov vlasnik. “Onda ga je počeo dozivati imenom i udaljili su se. Svi smo bili pod tolikim šokom da se nitko nije sjetio fotografirati ni psa ni vlasnika. Još uvijek se tresem, to je bilo takvo krvoproliće”, kazala je.

“Nije bilo nikakvog sukoba, pitbull se iz čista mira zaletio na malenog maltezera”, dodala je, piše Index.

The post Pitbul nasmrt izgrizao maltezera; Interventna upala vlasniku (23) u stan i oduzela psa appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2397)smrt (105)