Glavna sestra na Rebru pravi je heroj: Smirila rastrojenog muškarca s pištoljem

riportal - prije 5 sati - link

Naime, rastrojeni muškarac tražio je doktoricu i neke lijekove koji se mogu dobiti samo na recept. Bio je agresivan i neugodan prema sestrama koje su ga pokušale smiriti

Glavna sestra na psihijatriji ostala je staložena unatoč agresivnom pacijentu sa psihijatrije koji je u utorak ujutro startnim pištoljem prijetio osoblju KBC-a Rebro. Iako su duge cijevi brzo stigle na mjesto događaja, čini se da je upravo glavna sestra spriječila veći incident, pišu 24sata.

Naime, rastrojeni muškarac tražio je doktoricu i neke lijekove koji se mogu dobiti samo na recept. Bio je agresivan i neugodan prema sestrama koje su ga pokušale smiriti. Dodatno ga je naljutila druga sestra koja je rekla da će zvati zaštitare. U tom trenutku izvadio je pištolj. Glavna sestra ga je i dalje smirivala i govorila da će sve srediti.

Nagovorila ga je da pusti ljude te da će ona ostati s njim. Upravo ga je glavna sestra i nagovorila da se preda policiji te mu objasnila da ovime neće ništa postići. Muškarac se cijelo vrijeme derao i prijetio da će ih ubiti.

Podsjetimo, muškarac koji je u utorak prijepodne startnim pištoljem prijetio u zagrebačkom KBC-u, dugogodišnji je pacijent i duševni bolesnik, potvrdio je iskusni psihijatar Herman Vukušić.

Muškarac je priveden, a situacija u bolnici je pod nadzorom, potvrdila je zagrebačka policija. Oni su u 10.05 dobili zahtjev iz najveće hrvatske bolnice za intervenciju zbog muškarca koji je prijetio. Muškarac je u bolnicu ušetao sa startnim pištoljem u ruci, koji se upotrebljava na sportskim događajima. Sve se odvijalo u takozvanoj Zelenoj zgradi gdje se nalazi odjel psihijatrije.

Svjedoci drame na Rebru ispričali su ranije za RTL da je sve bilo puno policije, a zaposlenici su bili u strahu. “Bila sam na pregledu u Zelenoj zgradi i ulazila su dva policajca, jedan od njih s velikom puškom. Kada sam izašla ispred ulaza, jedan od zaposlenika bolnice rekao nam je da moramo ići prema rotoru, da ne možemo proći kroz krug bolnice”, ispričala je pacijentica.

Prije uhićenja, s muškarcem je na terenu pregovarala interventna policija, a prostor je ispražnjen.

Policijska uprava zagrebačka zaprimila je u 10.05 sati dojavu djelatnika Kliničkog bolničkog centra Zagreb u kojoj su naveli da muška osoba prijeti u njihovim prostorijama. Dolaskom na mjesto događaja uspostavila je komunikaciju s muškarcem, koji je u 11.40 sati stavljen pod nadzor bez uporabe sredstava prisile. Ujedno je potvrđeno da je kod sebe imao startni pištolj, odnosno da se ne radi o pravom pištolju, piše Net.hr.

The post Glavna sestra na Rebru pravi je heroj: Smirila rastrojenog muškarca s pištoljem appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2397)kbc (7)zagreb (308)