Na poljoprivrednom zemljištu na otoku Rabu neovlašteno zasadio i uzgojio više stabljika konoplje

novilist - prije 6 sati - link

Rapska policija provela je kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene zlouporabe droga.

Sumnjiči se da je na poljoprivrednom zemljištu na području otoka Raba neovlašteno zasadio i uzgojio više stabljika biljke konoplje, od koje se dobiva droga marihuana te je također posjedovao opremu za proizvodnju i prijevoz zasađenih stabljika.

Provedenim očevidom na navedenom zamljištu pronađeno je i izuzeto šest biljaka visine 96, 80, 170 68, 126 i 80.

Temeljem naloga Županijskog suda u Rijeci u sklopu istraživanja je provedena i pretraga doma i osobnog vozila te skladišnog prostora-garaže kojima se koristi 24-godišnjak na području otoka Raba gdje je pronađena staklenka s oko 9 grama droge tipa konoplja, 11 plastičnih kutijica sa sadržajem ulja nalik na ulje konoplje tipa droga, PVC vrećica s oko 4 grama konoplje tipa droga, digitalna vaga i ostali predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

Pronađeni predmeti su oduzeti, a 24-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Objava Na poljoprivrednom zemljištu na otoku Rabu neovlašteno zasadio i uzgojio više stabljika konoplje pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2398)uzgoj (14)