“Pun pijat” za riječke beskućnike ove subote na Korzu. Poznata ekipa kuhara dobiva pojačanje

novilist - prije 8 sati - link

Humanitarni događaj “Pun pijat” održat će se u subotu, 7. rujna od 12 sati na riječkom Korzu, gdje će poznati kuhari pripremiti delicije, a kupnjom obroka pomaže se rad Prihvatilišta za beskućnike Ruže sv. Franje.

Dobro poznatoj ekipi riječkih kuhara – Daliboru Hokiju Horvatu, Kristijanu Kozmiću, Arnu Rusichu i Doris Vlah, ove godine se priključuju i Olivera Starčević i Ljiljana Ferenčić.

Uz njih tu će i tradicionalno biti članovi Udruge Palentar sa svojom palentom kompiricom i članovi UHBDR Kastav sa svojim čobancem.

Akciju su podržali i brojni riječki obrtnici, poduzetnici i poduzeća, koju su svojom donacijom potrebnih namirnica omogućili realizaciju humanitarne akcije. “Pun pijat” se vraća i ove godine!

I to još veći, još ukusniji, još zabavniji i sa još više dobrote! Humanitarni je to događaj koji pomaže radu našeg Prihvatilišta, a sudionici se aktivno uključuju u borbu protiv siromaštva i beskućništva”, ističu organizatori.

Za sve dodatne informacije može se obratiti voditelju Prihvatilišta Pjeru Orliću, na broj mobitela 099/454 6923.

Prvi puta ova je humanitarna manifestacija održana prije dvije godine, u povodu petnaeste godišnjice Prihvatilišta za beskućnike Ruže sv. Franje.

Inače, Prihvatilište je prije sedamnaest godina pokrenuo Franjevački svjetovni red – Mjesno bratstvo Trsat (FSR – MB Trsat), koji odavno prepoznat po svojem karitativnom i humanitarnom djelovanju i brizi o marginaliziranim članovima društva.

Samo Prihvatilište za beskućnike osnovano je prije 17 godina kao prva takva ustanova u Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Prihvatilište pruža besplatni prihvat i skrb potrebitih bez obzira na dob, spol, rasu i vjeroispovijest.

Pruža smještaj za 14 osoba – 12 muških i dvije ženske osobe. Glavni cilj Prihvatilišta je priprema i osposobljavanje korisnika za ponovnu integraciju u društvo te praćenje korisnika nakon uključivanja u društvo.

Objava “Pun pijat” za riječke beskućnike ove subote na Korzu. Poznata ekipa kuhara dobiva pojačanje pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

rijeka (1126)Rijeka & Regija (1007)