Umanjio stanje na brojaču kilometara na teretnom vozilu u vlasništvu tvrtke iz Rijeke čiji je djelatnik pa ga prodao

novilist - prije 5 sati - link

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 53 i 58 godina i 44-godišnjim talijanskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

44-godišnjak je tijekom rujna 2023. godine umanjio stanje na brojaču kilometara na teretnom vozilu u vlasništvu tvrtke iz Rijeke čiji je djelatnik s prijevarnom namjerom kako bi povećao vrijednost vozila.

Vozilo je zatim prodao vlasniku tvrtke iz Križevaca za 25.000 eura koji mu je isplaćen na ruke, a za koji je izdan račun na iznos od 7.500 eura na ime tvrtke iz Rijeke čime je počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Nadalje, osumnjičenici starosti 53 i 58 godina su u prosincu 2022 i u rujnu 2023. godine kao ovlašteni tehničari u tahografskoj radionici na širem bakarskom području na tahografskom uređaju korištenjem računalnog programa izmijenili podatak o stanju brojača kilometara teretnog vozila u vlasništvu tvrtke iz Rijeke u manji i time počinili kaznena djela računalnog krivotvorenja.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Objava Umanjio stanje na brojaču kilometara na teretnom vozilu u vlasništvu tvrtke iz Rijeke čiji je djelatnik pa ga prodao pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2398)kaznena prijava (60)