Jannik Sinner i Iga Swiatek izborili četvrtfinale US Opena

novilist - prije 12 sati - link

Vodeći tenisač i tenisačica svijeta, Talijan Jannik Sinner i Poljakinja Iga Swiatek, plasirali su se u četvrtfinale posljednjeg ovogodišnjeg “grand slam” turnira, US Opena u New Yorku.

Sinner je u susretu 4. kola uspio svladati domaćeg favorita Tommyja Paula koji je nošen glasnim bodrenjem publike bio ravnopravan suparnik u prva dva seta, no u oba je Sinner izišao kao pobjednik u “tie-breaku” pa je nakon dva sata i tri minute igre bilo 7-6 (3), 7-6 (5) za Talijana. U trećem setu Sinner je bio dominantan sa 6-1 za prolazak među najboljih osam gdje će igrati protiv pobjednika ovog turnira iz 2021. godine Danila Medvedeva koji je u 4. kolu sa 6-0, 6-1, 6-3 deklasirao Portugalca Nuna Borgesa.

Swiatek je bez većih problema sa 6-4, 6-1 svladala Ljudmilu Samsonovu te će u četvrtfinalu za suparnicu imati Amerikanku Jessicu Pegulu koja je ranije bila bolja od Diane Šnajder sa 6-4, 6-2.

U konkurenciji muških parova pobjednici ovogodišnjeg Roland Garrosa Mate Pavić i Salvadorac Marcelo Arevalo u četvrtfinalu će igrati protiv Britanca Neala Skupskog i Novozelanđanina Michaela Venusa koji su nadigrali Amerikanaca Tristana Boyera i Emilija Navu sa 3-6, 7-6 (3), 6-4. Nikola Mektić i Nizozemac Wesley Koolhof, koji su u 3. kolu uvjerljivo sa 6-2, 6-2 svladali aktualne wimbledonske pobjednike Finca Harrija Heliovaaru i Britanca Henryja Pattena, će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanaca Nathaniela Lammonsa i Jacksona Withrowa koji su znenadili treće nositelje, Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja. sa 7-6 (3), 6-3.

Objava Jannik Sinner i Iga Swiatek izborili četvrtfinale US Opena pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

iga swiatek (5)jannik sinner (9)Ostali sportovi (941)us open (44)