Kadrovski transfer. Iskusni menadžer Tomislav Rosandić novi je financijski direktor Rijeka Gatewaya

novilist - prije 5 sati - link

Tomislav Rosandić novi je član uprave Rijeka Gatewaya (RGW), tvrtke koja upravlja kontejnerskim terminalom na Zagrebačkoj obali, objavljeno je iz RGW-a. Rosandić će biti glavni financijski direktor (CFO), a na tom mjestu zamjenjuje Tomislava Žunića koji iz RGW-a odlazi iz osobnih razloga, objavljeno je iz Rijeka Gatewaya.

Njegovim dolaskom u ovoj je godini u potpunosti promijenjen sastav uprave RGW-a, s obzirom na to da je 1. travnja s mjesta predsjednika uprave odstupio Nizozemac Koen Bendres, na čije je mjesto došao Peter Corfitsen iz Danske.

Impresivna karijera

Domaćoj javnosti Rosandić je vjerojatno najpoznatiji kao član uprave HEP-a, gdje je također bio zadužen za financije, u razdoblju od 2014. do 2018. godine, a od 2019. godine do sad je bio predsjednik uprave Dalekovoda d.d.. Tijekom mandata u HEP-u bio je izabran na mjesto predsjednika uprave Hrvatskih autocesta, 2017. godine, no Povjerenstvo za sukob interesa koje je o tome odlučivalo na njegov vlastiti zahtjev zaključilo je da kao član uprave HEP-a ne bi bio u sukobu privatnog i javnog interesa prihvati li mjesto u HAC-u, jer bi iz jedne državne tvrtke prešao u drugu, ali bi se time prekršio tadašnji Zakon o sprečavanju sukoba interesa koji propisuje da državni dužnosnici 12 mjeseci nakon odlaska s dužnosti ne smiju biti članovi uprava ili nadzornih odbora trgovačkih društava.

Rosandić je u istom mandatu 2016. godine bio proglašen najboljim financijskim direktorom u Hrvatskoj, u prvom redu zbog povećanja kreditnog rejtinga HEP-a i financijske stabilizacije tvrtke. U Dalekovodu, kroz pet godina mandata, Rosandić je tvrtku doveo iz pozicije gubitaša, do lani ostvarenog prihoda od 168 milijuna eura i potpisanim ugovorima za poslove vrijedne više od 300 milijuna eura.

Zahvala Žuniću

Iz Rijeka Gatewaya ističu da je Rosandić domaći menadžer s više od 20 godina iskustva na upravljačkim pozicijama u više gospodarskih sektora s međunarodnim iskustvom, priznati i nagrađivani stručnjak za korporativne financije, a nositelj je priznanja financijski direktor godine konzultantske kuće Deloitte.

– Tomislav Žunić imao je neprocjenjivu ulogu u osiguravanju pravnih i financijskih temelja Rijeka Gatewaya kao jednog od najvećih infrastrukturnih projekata u Hrvatskoj. U tvrtki smo ponosni što smo imali priliku raditi s njim i želimo mu puno sreće i uspjeha u narednim podvizima. Tomislav Rosandić je iskusni profesionalac koji će svojim bogatim iskustvom i znanjem doprinijeti da se naš projekt nastavi razvijati punom parom i prema ambicioznim planovima, što znači da će odmah preuzeti punu odgovornost. Ono što znam je da dolazi u izvrstan i uigrani tim koji smo izgradili i koji je najveći jamac realizacije projekta i početku rada terminala, izjavio je Peter Corfitsen, predsjednik Uprave Rijeka Gateway.

Iz tvrtke ističu da je Rijeka Gateway kontejnerski terminal najveći projekt u prometnom sektoru u Hrvatskoj koji u riječkoj luci ulaže 380 milijuna eura u najmoderniji, daljinski upravljan kontejnerski terminal u ovom dijelu Europe, a izravno će otvoriti 300 radnih mjesta za stručnjake različitih profila.

Rijeka Gateway posluje u sastavu s tvrtkama APM Terminals i ENNA Logic, a zajedničkim djelovanjem, kako ističu, planiraju vratiti Rijeku na poziciju regionalnog lidera u području pomorstva, logistike i špedicije i važne ulazne luke za tržišta srednje Europe.

 

Objava Kadrovski transfer. Iskusni menadžer Tomislav Rosandić novi je financijski direktor Rijeka Gatewaya pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Gospodarstvo (365)rijeka (1126)