Legendarni urugvajski napadač objavio kraj reprezentativne karijere: ‘Ovo je teška odluka’

novilist - prije 5 sati - link

Legendarni urugvajski napadač, 37-godišnji Luis Suarez objavio je kraj svoje reprezentativne karijere u kojoj je tijekom 17 godina upisao 142 nastupa te sa 69 golova postao najbolji strijelac u povijesti “celestea”.

“U petak ću odigrati svoju zadnju utakmicu za reprezentaciju. Ovo je teška odluka, ali donio sam ju svjesno jer sam do kraja davao sve od sebe, a vatra s kojom sam predstavljao svoju zemlju nimalo nije splasnula”, kazao je Suarez.

Urugvaj će u petak u Montvideu ugostiti Paragvaj u kvalifikacijskom susretu za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se 2026. godine održati u SAD-u, Meksiku i Kanadi.

Suarez je za Urgvaj debitirao još 2007. godine te je bio dijelom reprezentacije koja je na SP 2010. u JAR završila na četvrtom mjestu, dok je 2011. s Urugvajem osvojio naslov prvaka Južne Amerike. Ranije ove godine je s Urugvajem zauzeo treće mjesto na Copa Americi, a upravo je on bio strijelac pobjedničkog gola protiv Kanade u dvoboju za broncu.

“San mi je bio da moja djeca vide kako osvajam nešto veliko s reprezentacijom. Taj zadnji gol je donio lijepa sjećanja za njih iako se nismo vratili kući s trofejom. Mogao sam se oprostiti od reprezentacije već tada, ali nakon razmišljanja odlučio sam kako o želim napraviti na svom stadionu okružen svojim ljudima”, dodao je Suarez.

Suarez je trenutačno član američkog MLS kluba Intera iz Miamija gdje igra zajedno sa svojim suigračima iz slavnih dana Barcelone Lionelom Messijem, Sergiom Busquetsom i Jordijem Albom te je još ranije najavio kako će mu Miami biti zadnji klub u karijeri.

 

Objava Legendarni urugvajski napadač objavio kraj reprezentativne karijere: ‘Ovo je teška odluka’ pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

nogomet (2485)