Slovenska “Liquid Tuna” osvojila Big Om u Omišlju

novilist - prije 8 sati - link

OMIŠALJ – Završeno je 19. izdanje međunarodnog kupa u lovu na veliku ribu Big Om koje je održano u Omišlju. Prestižni big game fishing turnir, poznat po ulovu velikih tuna, ponovno je privukao pažnju ribolovaca iz cijele regije. Već prvog dana natjecanja uzbuđenje je bilo na vrhuncu kada su ulovljene dvije kapitalke težine 186 i 225 kilograma, a koje su, pokazalo se u konačnici, odlučile i pobjednika ovogodišnjeg natjecanja.

Pobjedu je nakon tri ribolovna dana odnijela slovenska posada »Liquid Tuna«, predvođena kapetanom Makramom Tarabajem, uz članove posade Petera Žontu i Danijela Rakara. Njihov ulov tune teške čak 225 kilograma donio im je ukupno 2.248,7 bodova i direktan plasman na Svjetski kup u lovu na veliku ribu u Kostariki. Također, posada »Liquid Tune« osvojila je nagradu organizatora Big Oma za najtežu ulovljenu tunu na turniru.

Drugo i treće mjesto odnijele su mlade domaće ekipe, ustvrdio je čelnik Big Oma Tomo Sparožić. Drugo mjesto pripalo je posadi »Mane 2«, na čelu s kapetanom Marijanom Ružićem te članovima posade Matijom Vidasom, Jakovom Ružićem i Laurom Švrljugom, s 1.652,67 bodova.

Treće je mjesto zauzela posada »Team Dumboka« s kapetanom Ivanom Turinom te članovima Brankom Grbičićem i Aldom Ružićem, s ulovom tune od 100,12 kilograma i 1.289,96 bodova. Natjecale su se čak 33 posade iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Italije. Tijekom natjecanja u kojem je sudjelovalo 120 big game ribolovaca prijavljena su 44 zagriza.

U danima natjecanja na omišaljskoj rivi organizirane su brojne zabave i gastronomske fešte.

Objava Slovenska “Liquid Tuna” osvojila Big Om u Omišlju pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

more (250)omišalj (23)Otoci (242)