Hajduk nakon debakla: Mogu li europske ožiljke zaliječiti najavljena pojačanja?

narod - prije 5 sati - link

Iza Hajduka jedan je težak mjesec obilježen odlaskom Ivana Perišića, propalim transferom Rokasa Pukštasa te klasičnim ”hajdučkim” debaklom i ispadanjem iz Europe od slabašnog slovačkog Ružomberoka.

Slovaci otkrili sve slabosti Hajduka

Ružomberok je otkrio sve slabosti Hajduka te itekako unio nemir u ”Bile” svlačionice. Naime, bila je dovoljna jedna malo jača ”kiša” da spere pozlatu koja se gradila oko Hajduka dovođenjem legendarnog Ivana Rakitića.  Nakon ispadanja iz Europe na Poljudu je vladala komorna atmosfera, poslije pobjede od na početku sezone katastrofalnog Osijeka stanje se malo popravilo. No ipak, europske ožiljke nemoguće je zaliječiti, rijetko je kada Hajduk bio toliko blizu grupne faze europskih kupova u posljednjih trinaest – četrnaest godina, od kada je ”narod” preuzeo klub,  kao što je to bilo ovog ljeta, i to su ”Bili” prokockali.

Kao i svake godine – ista nada

Nakon teškog mjeseca navijači se nadaju, kao i svake godine u ovo vrijeme, svjetlu na kraju tunela, dolasku pojačanja koja će Hajduku omogućiti da bude koliko toliko konkurentan jakom Dinamu u borbi za gornji dio ljestvice HNL-a. Stipe Biuk vratio se na Poljud, a mnogi vjeruju kako povratak mladog napadača, koji bi trebao rasteretiti  prije svega Marka Livaju, neće biti jedino Hajdukovo pojačanje za ostatak sezona. Naime, sportski direktor Hajduka, Nikola Kalinić, koji je zakasnio s pojačanjima s obzirom na već spomenuti europski debakl, radi na dovođenju još jednog igrača na Poljud, koji bi trebao obradovati kontroverznog talijanskog trenera Gennara Gattusa.

Hajduk kao usputna postaja?

Na Poljud bi mogao i Tomo Bašić, vezni nogometaš koji je inače višak u talijanskom Laziju, a koji bi Hajduku mogao pomoći u veznom redu u kojem je svjetla točka Ivan Rakitić. Rimski list Il Messagero je u petak je otkrio kakve se Hajdukove namjere glede razgovora s talijanskim klubom.

“Bašić koji je na odlasku je sve bliži Hajduku, ali njegov bivši klub traži da Lazio pokriva dio plaće”, navodi Il Messagero.

U Laziju nisu presretni takvom željom Hajduka. Međutim, to bi se moglo premostiti. Naime, u slučaju Biuka i Valladolida takav je scenarij uspio te će Valladolid pokrivati dio napadačeve plaće, a sportski direktor Nikola Kalinić se nada da će na isti recept pristati i Nebeskoplavi. Hoće li doista? Sreća za Hajduk je u činjenici da se Lazio želi riješiti Bašića s obzirom kako je višak kod Marca Baronija.

Bašić se želi vratiti na Poljud, što je pozitivno glede ambicija Hajduka da se takav transfer realizira. Međutim, i Biuk i Bašić su kratkoročna rješenja, Hajduk im je tek usputna postaja. Drugim riječima, male su šanse da bi spomenuta dva igrača mogla ostati u Hajduku i iduće sezone kada će se Hajduk ponovno, i ponovno, i tako po tko zna koji puta, nadati prolasku u grupnu fazu europskih kupova.

Objava Hajduk nakon debakla: Mogu li europske ožiljke zaliječiti najavljena pojačanja? pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

hajduk (740)hnl (573)Lazio (12)Nikola Kalinić (22)Sport (11179)Stipe Biuk (13)