Veliki napredak na Zdravstvenom centru Rujevica: Izgradnja HGSS-a i pristupnih prometnica skoro završena, treća faza u pripremi

riportal - prije 6 sati - link

Zamjenik župana Vojko Braut sa suradnicima na prvom susretu s novinarima nakon ljetne stanke informirao je o aktualnostima vezanim uz provedbu županijskih kapitalnih projekata iz resora zdravstva i socijale – rekonstrukciji Doma zdravlja u Delnicama u okviru kojeg će se osigurati kapaciteti za Dom za starije, dogradnji i rekonstrukciji Doma zdravlja u Opatiji te izgradnji Zdravstvenog centra Rujevica Zapad.

Kako je naveo, provedena je javna nabava i izabran izvođač radova za projekt rekonstrukcije Doma zdravlja u Delnicama. Sami radovi trebali bi započeti unutar mjesec dana. Govoreći o Domu zdravlja u Opatija rekao je da je dobivena pravomoćna građevinska dozvola, a izvedbeni projekti privedeni su kraju čime su stvoreni uvjeti za raspisivanje javne nabave za radove procijenjene vrijednosti više od četiri milijuna eura. Javna nabava trebala bi biti raspisana do kraja ovog mjeseca.

Što se tiče najvećeg kapitalnog projekta PGŽ-a, Zdravstvenog centra na Rujevici, zamjenik je naveo da je pri kraju provedba druge od ukupno tri faze radova koja uključuje izgradnju zgrade HGSS-a, sletne ravni i pristupne prometnice s rokom završetka do 15. rujna. Javna nabava za 3. fazu, odnosno izgradnju zgrade Zavoda za hitnu medicinu PGŽ je provedena i okončana. Odluka o odabiru je pravomoćna i izvršna, a izabran je izvođač Kolektor Koling iz Slovenije. Očekuje se da će radovi treće faze započeti do kraja ovog mjeseca, rekao je zamjenik Braut te najavio obilazak gradilišta u srijedu, 4. rujna s početkom 11.00 sati, s partnerima na projektu kojima se ovim putem zahvalio na kvalitetnoj suradnji.

Pročelnik Krpan govorio je o ovogodišnjem finalu izbora za Najbolji europski projekt na kojem su plasman ostvarila tri projekta Primorsko-goranske županije.

U kategoriji Doprinos prekograničnoj suradnji to su “MIMOSA – pronalazak rješenja koji odgovaraju na izazove povećanja multimodalnosti” i „FRAMESPORT – Okvirna inicijativa za poticanje održivog razvoja jadranskih malih luka“ dok će se u kategoriji Doprinos obrazovanju, znanosti i inovacijama za titulu najboljeg natjecati „RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu“.

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija, koji je prijavljen u suradnji s resornim županijskim Upravnim odjelom i proveden uz pomoć Regionalne razvojne agencije PGŽ, usmjeren je na inovativne metode poučavanja, osposobljavanja i usavršavanja, a uključuje kreiranje novih i modernih kurikuluma i programa temeljenih na novim tehnologijama i suradničkim principima.

Projekt MIMOSA nastavlja se na Plan razvoja prometa Sjevernog Jadrana, a imao je zadatak artikulirati, osnažiti i promovirati mogućnost korištenja anonimiziranih skupnih podataka o kretanju mobilnih telefona te na temelju njih definirati prometne tokove i tako pomoći u planiranju prostora s obzirom na navike putovanja.

Posljednji projekt, FRAMESPORT, vodila je Primorsko-goranska županija putem Upravnog odjela za regionalni razvoj, a uključivao je ugradnju 24 pametne kamere u luci Rab koje su programirane da kroz strojno učenje prate kretanje plovila i doprinose redu u luci.

„Imao sam priliku razgovarati s ravnateljem Lučke uprave Rab. Riječ je o jednom od alata koji puno pomaže u organizaciji i praćenju stanja u samoj luci. Vjerujemo da će se konkretni rezultati sva tri projekta kvalitetno implementirati na terenu županije i šire. Sva ova rješenja su tu za građane, Europa je samo alat koji je omogućio njihovu realizaciju“, zaključio je pročelnik i pozvao građane da se uključe u izbor za najbolji EU projekt.

The post Veliki napredak na Zdravstvenom centru Rujevica: Izgradnja HGSS-a i pristupnih prometnica skoro završena, treća faza u pripremi appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

konferencija (12)pgž (121)RIJEKA I PGŽ (812)