Na Trsatu će se održati sportsko- rekreativna manifestacija za klince Magični šešir

riportal - prije 5 sati - link

Vijeće mjesnog odbora Grad Trsat poziva sve zainteresirane na sportsko- rekreativnu manifestaciju Magični šešir koja će se održati u četvrtak, 5. rujna 2024. godine od 17 do 20 sati, u Nugentovom parku pored Trsatske gradine.

Magični šešir je manifestacija posvećena djeci, njihovom motoričkom, kreativnom, ali i mentalnom razvoju i zdravlju. Ovaj projekt ima za cilj djeci pokazati kakvim se aktivnosti sve mogu baviti te na koji način aktivno provoditi slobodno vrijeme s vršnjacima. Ovim projektom želi se pridonijeti formiranju raznovrsnog sadržaja za najmlađe, aktivnijoj participaciji djece u zajednici kao i zajedništvo djece i odraslih u kreiranju programa namijenjenih djeci. Također, cilj je i promocija sporta kao i učenje prijateljstvu, razumijevanju različitosti, nenasilju i natjecanju u fair play ozračju. Djeca se, između ostalog, potiču na sustavno tjelesno vježbanje i uključenje u sportske aktivnosti.

Program:

„Mala škola olimpizma“:

  • OLIMPIJSKI KREATIVNI KUTAK- likovna radionica za djecu namijenjena svima. Djeca će uz pomoć edukatora i asistenta bojati olimpijske krugove, rješavati zanimljive kreativne zadatke vezane uz temu olimpizma i olimpijskih igara.
  • UPOZNAJMO SE S OLIMPIJSKIM IGRAMA (štafetne igre)- kroz nekoliko štafetnih igara djeca će se upoznati s raznim sportovima koji su prisutni na modernim olimpijskim igrama i saznati ponešto o zanimljivostima s antičkih olimpijskih igara. Kroz igru i natjecanje, naučit će glavne vrijednosti olimpizma, olimpijsko načelo te druga obilježja olimpijskih igara.

Ovim radionicama želi se promicati sport među djecom te ih istovremeno učiti prijateljstvu, razumijevanju različitosti, nenasilju i natjecanju u fair play ozračju. Djeca se, među ostalim, potiču na sustavno tjelesno vježbanje i uključenje u sportske aktivnosti.

Sportska arena

Dio parka postat će prava sportska arena u kojoj će svi moći isprobati različite sportove – odbojku, tenis, badminton, košarku, streličarstvo (prilagođeno djeci). Pri tom će im pomoći treneri, ali će moći zaigrati samostalno s roditeljima ili međusobno odmjeriti snage.

Radionica boćanja

Boćanje je tradicionalni sredozemni sport. Za ovu igru nije potrebna snaga i brzina te su ozljede su vrlo rijetke. Cilj je baciti boću tako da se ona što bliže dokotrlja do bulina. Može se igrati pojedinačno, u parovima ili ekipno. Razvija motoriku te preciznost i eksplozivnosti. Radionicu uz mini turnir vodit će licencirani trener/ica.

Eko radionica – eko bombice

Djeca će izrađivati eko bombice od gline, zemlje i sjemenki divljeg cvijeća. Ove male kuglice od gline koriste tehniku sadnje koja je zapravo stara stotinama godina. Glina štiti sjeme od gladnih insekata i ptica, dok tlo osigurava organsku tvar i hranjive tvari. Oplemenit će na licu mjesta sam park u koji će „posaditi“ bombice te moći pratiti kako se biljke razvijaju

Oslikavanje lica

Zabavna radionica u kojoj svako dijete može oslikati lice morskim motivom po izboru vodoperivim bojama.

The post Na Trsatu će se održati sportsko- rekreativna manifestacija za klince Magični šešir appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

djeca (90)manifestacija (12)RIJEKA I PGŽ (810)Trsat (23)