Druženje uoči emitiranja 7. sezone Masterchefa – sve različito, a sve jednako poželjno

novilist - prije 6 sati - link

Nova sezona, novi žiri i novi izazovi! Eto rečenice s kojom s Nove TV mame gledateljstvo na gledanje još jedne runde zabavnog kulinarskog showa.

I bome ne lažu ništa, jer u nedjelju 15. rujna kreće na programu Nova TV sedma sezona, u kojoj su neki novi natjecatelji željni laskave Masterchef titule, a sve će ih kroz izazove voditi novi žiri u kojem je »stari« znanac samo Stjepan Vukadin, dok mu društvo prave dva nova chefa Mario Mihelj i Goran Kočiš. Nova trojka prekaljenih hrvatskih chefova predstavila se novinarima za ležernog druženja za kojeg su o trojici kulinarskih majstora pričali i njihovi tanjuri.

Pa dok se je Mihelj kreirao tanjur s mrvu azijskog štiha, a Vukadin ostao vjeran Mediteranu, Kočiš je na tanjur stavio okuse dobrog našeg kontinenta, Slavonije ponajprije. Sve različito, a sve jednako apetitlih.

Foto: JEFFREY JEMRIC

Novi dvojac

Tako nekako čini se i diše ova nova trojka. Vukadina, mađutim, za početak nije moglo mimoići pitanje kako mu je na setu s dva nova kompanjona, tim više što se s bivšim članovima žirija Melkiorom Bašićem i Damirom Tomljanovićem itekako dobro slagao.

– Iskreno, prve dane snimanja meni je osobno bilo malo drugačije. Bio sam malo skeptičan u početku kako će to sve izgledati, kako ćemo se slagati. Znali smo mi jedan za druga i prije, ali nismo se družili. Ali, dogodilo se ono što se dogodilo i sa Damirom i Melkiorom.

Od početka smo se dobro kliknuli, od prvog dana je krenula dobra vibra, dobra kemija, zezanacija. Nema zle krvi, a mislim da je to i normalno kad radiš s ljudima koji su normalni. Svi mi kuhari imamo tu jednu malu dozu ega, ali kod nas trojice to jednostavno ne postoji i stvarno se dobro slažemo. Gušt je snimati s Mariom i Goranom – referira Vukadin.

Nakon toga logično je bilo pitati novi dvojac je li u njih bilo treme stati uz bok onog koji je u Masterchefu već k’o doma.

– Moram reć’ da nam je Stipe pomogao u početcima, dao nam savjete na što nam je obratiti pozornost.

Nije tu bilo treme, više je to ta neke pažnja koju posvetiš kamerama, ali nestane to nakon par dana, taman da se posve fokusiraš na kandidate i komunikaciju s ekipom – kaže Kočiš.

Slaže se s njim Mihelj.

– Ne bih rekao da je to trema, već je jedan novi teren. Jednostavno ne znaš je si li dobar ili nisi. Gledaš sam sebe, a trebao bi gledati u kandidate i ekipu, taman da tu negdje na početku bude te neke male doze nesigurnosti. Bit je pokazati kandidatima da si ti tu za njih. Brzo smo mi to pohvatali – veli Mihelj.

Nije se od članova žirija dalo doznati tko je tu onaj najstroži sudac. Sva trojica su, kako vele, strogi i pravedni sve ovisno od toga što situacija zahtjeva. Ali…

– Možda bi ipak rekao da je Mario možda najblaži – kazuje Vukadin.

– Najmekaniji – nasmijao se na to Mario.

Foto: JEFFREY JEMRIC
Chefovi s bradama

Goran Kočiš se s pravom može pohvaliti nadimkom što ga je već zaradio za snimanja Masterchefa. Od milja ga neki zovu i Gargamel, ali ne zato što je mrgudan poput Gargamela, koji cijeli život bezuspješno Štrumfove lovi. Krive su audicije na kojima su se birali novi članovi žirija, činjenica da im djelatnice u šminki nisu mogle svima pohvatati imena.

– Pa je šefica Martina rekla: »Je li problem da mi tebe zovemo Gargi, Gargamel?« – smije se Kočiš, a bome i kolege mu.

Dakako da je rekao da može, baš kao što je i pitao zašto baš Gargamel. A onda je čuo da manje više svi tu dobivaju nadimke po fizionomiji glave, taman da Kočiš promptno prihvati da je Gargi. Inače, sva tri chefa bradu imaju, taman da ih se pita i to ima li dobrog chefa bez brade!?

– Nema – u smijeh će sva trojica.

Autoritet

No, slažu se sva trojica s onom što veli Kočiš, a veli da je autoritet i svojevrsno strahopoštovanje kod profesionalnih kuhara iznimno važno, te se sva trojica trude i u tom smislu pripremiti kandidate za onaj pravi život u kuhinji, dakako ako će tim putem krenuti.

Nego, tanjuri i jela što su ih kreirali, koliko oni pričaju o njihovim kulinarskim konceptima!? Što je to što ova tri chefa u tom kulinarskom smislu spaja ili razdvaja!?

– Sva trojica smo različitog stila kuhanja i to nas zapravo spaja. Jednostavno, imamo o čemu pričati. Jer, ako svi kuhamo istim stilom vrtimo cijelo vrijeme jednu te istu temu – ističe Mihelj.

– Kad govorimo o stilovima imamo tu tri najrazličitija stila ikad, ali razmišljanje o kuhanju, o gastronomiji nam je isti. I to je dobro – naglašava pak Kočiš.

– Ja bi rekao da nas je dragi Bog spojio ovakve, kontinent, Slavonija, Dalmacija. Sve se u životu događa sa razlogom, sve se događa zato što tako treba i biti. I baš kao što su momci rekli, nikada nije dosadno, ni poslovno, ni privatno.

Stalno imamo o čemu pričati vazano za gastronomiju. I koliko god da traje snimanje znamo poslije zajedno otići na piće. Rekao bi da je krenulo jedno lijepo prijateljstvo koje će trajati cijeli život – zaključuje sve Vukadin.

Foto: JEFFREY JEMRIC
Natjecatelji od 18 do 63 godine

Zanimljivih brojki dalo se čuti o sedmoj sezoni Masterchefa. Od dvije tisuće prijavljenih, audicijama je pristupilo sedamdesetak odabranih natjecatelja.

Za titulu sedmog Masterchefa natjecat će se zaljubljenici u kuhanje različitih dobnih skupina, od 18 do 63 godine, te različitih profesija i zanimanja, te će svoje snalaženje za kuhinjskim pultom pokazati ekonomisti, konobari, medicinski djelatnici, studenti, umirovljenici, inženjeri, tehničari….

Chefovi će i opet odabrati, svaki za svoj tim, ona 24 najbolja koji će dobiti jedinstvenu priliku ući u Masterchef kuhinju i Masterchef vilu. A oni kandidati koji uđu u Masterchef kuhinju suočit će se s 10 kutija iznenađenja, devet testova kreativnosti, 23 stres testa i devet gastroduela.

Osim od članova žirija koji će biti njihovi mentori, o brojnim tehnikama kuhanja učiti će kandidati i od 20-ak gostujućih chefova.

Foto: JEFFREY JEMRIC

 

Objava Druženje uoči emitiranja 7. sezone Masterchefa – sve različito, a sve jednako poželjno pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Gastro (74)Mozaik (670)Tv (170)