Woody Harrelson stiže na Vis, osobno će predstaviti kultni film Miloša Formana

novilist - prije 6 sati - link

Drugi »35mm Vis Film Festival« održava se od 6. do 10. rujna, a poseban događaj na festivalu bit će dolazak američkoga glumca Woodyja Harrelsona, koji će osobno predstaviti kultni film Miloša Formana »Narod protiv Larryja Flinta«.

Festival, kako je priopćio organizator, posvećen je filmovima snimljenima na 35mm filmskim trakama, ove godine u žarište stavlja na djela jednog od najvećih europskih redatelja, Miloša Formana.

Prikazivanje filma »Narod protiv Larryja Flinta« bit će obogaćeno Harrelsonovom i nazočnošću supruge pokojnog redatelja, spisateljice Martine Formanove. Jedan od najistaknutijih glumaca svoje generacije Harrelson je za ulogu u ovom filmu bio nominiran za Oscara, Zlatni Globus i SAG Nagradu.

Harrelsonova interpretacija kontroverznog izdavača Larryja Flinta bila je hvaljena zbog autentičnosti i emocionalne dubine, čime je privukla pažnju kritike i Akademije te je potvrdila njegov status kao jednog od najistaknutijih glumaca svoje generacije. Harrelson je nedavno glumio zajedno s Justinom Therouxom u seriji »The White House Plumbers« i sportskoj komediji »Champions«

.Također, pojavljuje se i u filmu »Trokut tuge,« koji je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu 2022., a film je osvojio Zlatnu palmu. »35mm Vis Film Festival« svojim programom nastavlja tradiciju slavljenja filmskog stvaralaštva kroz prikazivanje filmova na njihovom izvornom mediju, pružajući gledateljima autentično iskustvo gledanja. Festival je već svojim prvim izdanjem stekao reputaciju »boutique« događaja, koji ne privlači masovnu publiku, već one koji cijene vrhunski odabir filmova i intimnu atmosferu.

Woody Harrelson će 7. rujna, prije same projekcije filma »Narod protiv Larryja Flinta«, koji počinje u 20 sati, najaviti film i sudjelovati u kratkom razgovoru s publikom, u kojem će podijeliti svoja sjećanja na rad s Formanom i refleksije o filmu.

Uz njega će biti prisutna Martina Formanova, žena preminulog redatelja Miloša Formana, koja je uz njega radila na brojim filmskim ostvarenjima, pa i na tom. Posjetitelji će tijekom festivala imati priliku uživati u nekim od najznačajnijih Formanovih filmova

Objava Woody Harrelson stiže na Vis, osobno će predstaviti kultni film Miloša Formana pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Film (205)Mozaik (670)