Ante Vukušić kaznio promašaje Krimejčana u Gradskom vrtu za novi poraz Orijenta

novilist - prije 4 sata - link

ZRINSKI  – ORIJENT     2:0

OSIJEK   Utakmica 3. kola SuperSport Prve NL: Zrinski – Orijent 2:0 (0:0). Stadion Gradski vrt. Gledatelja: 200. Sudac: Luka Slišković (Zagreb). Strijelac: 1:0 Vukušić (72′), 2:0 Vukušić (80′-11m). Žuti kartoni: Mendeš, Karalić (Zrinski), Bubnjar, Galešić (Orijent).

ZRINSKI: Stanić, Gvozdenović, Ljevar (od 62′ Matković), P. Pejić, Vukušić (od 87′ Vuica), Knežević (od 62′ Vidović), Korov (od 83′ F. Pejić), Zirdum, Karalić, Pajić (od 46′ Mendeš), Kuprešak.

ORIJENT: Curać, Braut (od 84′ Švrljuga), Bodetić, Bubnjar, Valjan (od 75′ Hadžić), Muminović (od 75′ Medojević), Faal (od 84′ Momčilovski), Monjac, Galešić, Tadejević, Bagadur.

U 72. minuti 19-godišnji Domagoj Vidović napravio je dar-mar na vrhu gostujućeg kaznenog prostora. Navukao je na sebe oba stopera Orijenta, a onda prebacio loptu preko njihovih glava i gurnuo Antu Vukušića ispred vratara Curaća. Iskusni, 34-godišnji napadač, izbjegao je zaleđe i rutinski odradio ostatak posla. Šest minuta kasnije Rikardo Bagadur zaustavio je prekršajem za kazneni udarac Emira Karalića na ulasku u šesnaesterac. Sinjski dijamant svojim drugim pogotkom u razmaku od osam minuta doveo je Zrinski do prve pobjede ove sezone, a Orijent do drugog poraza u tri uvodna prvoligaška kola.

Krimejčani su za razliku od utakmica protiv Sesveta i Croatije Zmijavci stvorili sasvim pristojnu količinu prilika, ali ovoga puta zakazala je realizacija. Možda to nisu bile prilike iz kategorije zicera, no i takve situacije obično su sasvim dovoljne da se stekne vodstvo i toliko neophodno samopouzdanje. Na kraju je ispalo da su domaćin kaznili goste za promašaje. Doduše, treba istaknuti i da je Zrinski imao nekoliko zanimljivih pokušaja, no vratar Curać je poput kolege Stanića do same završnice držao svoju momčad na površini.

Riječki serijal (polu)prilika otvorio je Monjac u 5. minuti, nastavio Faal glavom u 22. minuti. U 33. minuti pokušao je udarcem iz daljine i Valjan. Početkom nastavka dvaput je Faal unio nemir u domaći kazneni prostor. Prvo je škaricama poslao loptu preko gola, a onda je mlakim udarcem okončano akciju iz koje je mogao izvući puno više. Galešić je u 55. minuti poslao loptu kraj gola, a deset minuta kasnije Monjac je udarcem iskosa natjerao Stanića na još jednu dobru intervenciju. Posljednju priliku propustio je Bubnjar u 88. minuti kada je zamalo promašio s vrha šesnaesterca.

Curać je svoje dobro posllijepodne kraj Drave započeo obranom Kneževićeva udarca u 8. minuti. U završnici prvoga poluvremena Petar Pejić je poslao loptu kraj gola, a u 53. minuti i 71. minuti vratar Orijenta dvaput je ukrotio dobre pokušaje Korova.

 

Standings provided by Sofascore

Objava Ante Vukušić kaznio promašaje Krimejčana u Gradskom vrtu za novi poraz Orijenta pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

nogomet (2485)orijent (25)Prva NL (29)