Šef Jadrolinije otkrio detalje o padu rampe na brodu Mljet: “Provest ćemo istragu, ali i vještačenja”

novilist - prije 5 sati - link

Nakon što je došlo do pada rampe na brodu Mljet razgovarali smo s čelnim čovjekom Jadrolinije Davidom Soptom o tome što se dogodilo.

Sopta nam je jutros rekao da nije došlo do prelijevanje mora u garažu te da je do pada rampe došlo zbog puknuća čelik čela odnosno sajle kojom se rampa podiže i spušta.

– Rampa nije pala tijekom navigacije nego tijekom pristajanja u luku. U navigaciji ne može doći do pada jer hidraulički sustav osigurava da do toga ne dođe. Čelik čela se na trajektima ovog tipa mijenjaju svake godine pri čemu se redovite obavljaju vizualni pregledi i u slučaju da se primijeti istrošenost ona se zamjenjuje jer na svim brodovima imamo rezerve.

Koji je točan uzrok puknuća u ovom slučaju ne znamo još uvijek, ali provest ćemo internu istragu kao i vještačenje čelik čela na ovom i drugim brodovima kako bismo utvrdili odgovaraju li ta čelik čela tehničkim specifikacijama iz postupka javne nabave putem koji su nabavljena – rekao nam je Sopta.

 

Objava Šef Jadrolinije otkrio detalje o padu rampe na brodu Mljet: “Provest ćemo istragu, ali i vještačenja” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

david sopta (19)Hrvatska (4059)Jadrolinija (162)more (251)