Je li Irska još uvijek obećana zemlja? Evo koliko sada zarađuju vozači kamiona

novilist - prije 5 sati - link

U posljednjih desetak godina, odnosno od kako je Hrvatska ušla u Europsku uniju, naši su sugrađani i sugrađanke često za nastavak života birali Irsku.

Zapadnoeuropska otočna država koja na sjeveroistoku graniči s Ujedinjenim Kraljevstvom, a naziva se i Zelenim otokom, postala je dom brojnih Hrvata koji su tamo potražili bolje radne uvjete.

Irska nije samo prekrasna zemlja bogata kulturom, poviješću i prirodnim ljepotama, već je i domaćin dinamičnom gospodarstvu koje nudi obilje mogućnosti za razvoj karijere.

Sama po sebi nudi bogatu kulturu, prirodnu ljepotu i ugodno okruženje za život, a od spektakularnih zelenih krajolika do gostoljubivih ljudi, ima mnogo toga za ponuditi.

Osim toga, kao dio Europske unije, prava i zaštite radnika u Irskoj su visoka, što dodatno olakšava odluku o radu u toj zemlji.

Prema službenim podacima, može se utvrditi da na području Republike Irske živi između 16 i 17 tisuća Hrvata.

Brojni od njih bolji su život pronašli kao vozači i vozačice kamiona zbog toga što su im na ovom radnom mjestu standardizirani radni uvjeti, a radno vrijeme regulirano. Uz to, redoviti su bonusi na plaću, plaćeni su i prekovremeni, a postoji i mogućnost napredovanja te stalne edukacije.

Foto: iStock

Sigurnost, zadovoljstvo i profesionalni razvoj za čitavu obitelj

Mnogi su se u stranu zemlju otisnuli sami, ali jedna od prednosti rada kao vozač kamiona je i pomoć pri dovođenju obitelji i pronalasku posla za njih te osiguran smještaj.

Trenutno, preko 800 Hrvata radi unutar tvrtke Musgrave koja sve navedeno omogućuje svojim radnicima pa ne čudi da već deset godina privlače hrvatske vozače kamiona.

Tvrtka prepoznaje profesionalizam, radnu etiku, talente i stupanj obrazovanja hrvatskih radnika pružajući im potpunu podršku već od prvog radnog dana.

Kroz automatsku prijavu, svaki novi član tima postaje korisnik raznovrsnih prednosti irskog zakonodavnog sustava, stvarajući okruženje koje potiče sigurnost, zadovoljstvo i profesionalni razvoj.

Foto: Pexels

Ugovor na neodređeno

Musgrave svojim zaposlenicima nudi prikup na aerodromu prilikom dolaska, prvih šest tjedana besplatnog smještaja uz povrat novca za avionsku kartu i ono zbog čega su mnogi posebno zadovoljni – ugovor na neodređeno za tvrtku Musgrave Group Ltd.

Prilikom preseljenja u stranu državu, mnogima je jedan od najvećih izazova i specifična birokracija te države pa se nerijetko pronađu u milosti i nemilosti ishodovanja brojnih papira koji su im potrebni za rad.

Iznimka nije niti Irska pa je važno napomenuti da Musgrave svojim zaposlenicima nudi pomoć pri izradi PPS broja, identifikacijskog broja sličnog našem OIB-u te pomoć pri izradi bankovnog računa, ali i EAP (Employee Assistance Program),  besplatno savjetovanje pri kupnji kuće ili podizanju kredita, upisivanju fakulteta ili dodatnog usavršavanja zaposlenika uz pomoć prilikom upisa djece u irske škole ili vrtiće te besplatne sate engleskog jezika kako ne bi postojala nikakva barijera.

Dobra je vijest što ova kompanija, poznata po svojoj dugogodišnjoj tradiciji i izvrsnosti u sektoru maloprodaje, veleprodaje i usluživanja hrane, ponovno otvara vrata za vozače kamiona, posebno one s kategorijom C i kategorijom CE, čija godišnja plaća doseže do čak 65 tisuća eura.

Renomirana tvrtka predstavit će se uskoro i u Rijeci na Danima otvorenih vrata, gdje će svi zainteresirani 6. i 7. rujna u hotelu Bonavija od 10:00 do 20:00 moći doznati detalje o poslovima vozača i vozačica kamiona, ali i skladišnih radnika.

Foto: Pexels
Svaki novi član postaje korisnik raznovrsnih benefita irskog zakonodavnog sustava

Musgrave se ponosi pružanjem potpune podrške svojim zaposlenicima već od prvog radnog dana, stvarajući okruženje koje potiče sigurnost, zadovoljstvo i profesionalni razvoj.

Mirovinski sustav: automatska prijava omogućuje sudjelovanje u mirovinskom sustavu od samog početka zaposlenja, stvarajući temelj za stabilnu budućnost.

Isplata plaće u slučaju bolovanja: osigurana isplata pruža financijsku sigurnost u izazovnim situacijama, omogućujući zaposlenicima miran oporavak.

Dionice kompanije za sve zaposlenike: kroz program dionica kompanije, svi zaposlenici stječu vlasnički interes u Musgraveu što ne samo da motivira, već potiče osjećaj pripadnosti i zajedništva.

Pomoć u dovođenju obitelji u Irsku: zaposlenici Musgravea koji odluče preseliti se u Irsku s obitelji neće se osjećati sami u ovom izazovnom procesu jer kompanija aktivno podržava svoje zaposlenike u organizaciji preseljenja njihovih obitelji, pružajući korisne informacije o administrativnim postupcima, smještaju i integraciji u lokalnu zajednicu. 

Aktivno sudjelovanje u pronalasku poslova za članove obitelji: kompanija aktivno surađuje s članovima obitelji da bi im pomogla pronaći zaposlenje prilagođeno njihovim vještinama i kvalifikacijama.

Integracija djece u irski obrazovni sustav: za zaposlenike s djecom, kompanija se brine o nesmetanom prijelazu njihove djece u irski obrazovni sustav pružajući podršku u procesu upisa u irske škole ili vrtiće, osiguravajući da roditelji imaju sve potrebne informacije i resurse da bi njihova djeca imala pozitivan i uspješan početak svojeg obrazovanja u Irskoj.

Olakšice za djecu: svjesni obveza roditeljstva, osiguravaju različite olakšice za djecu svojih zaposlenika što uključuje porezne povlastice, potpore za školovanje i druge pogodnosti koje olakšavaju teret roditeljima.

*Sadržaj nastao u suradnji sa partnerom Musgrave. 

Objava Je li Irska još uvijek obećana zemlja? Evo koliko sada zarađuju vozači kamiona pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Gospodarstvo (365)Novosti (1326)