Sergej Jakirović dobio veliko pojačanje uoči Rujevice, svi igrači žele igrati protiv Rijeke

novilist - prije 5 sati - link

ZAGREB  U sastavu Modrih večeras će na Rujevici biti i Martin Baturina. Dinamo je odbio dvije ponude Fiorentine i zadržao 21-godišnjeg hrvatskog reprezentativca.

– Kao klub, svjesni smo interesa koji Martin izaziva na tržištu, a pristigle ponude za njega bile su izuzetno korektne. Međutim, nakon temeljite analize i razgovora unutar kluba, donijeli smo odluku da Martin Baturina ostaje u Dinamu. Za nas Martin nije samo izvanredan igrač, već i ključni dio naše momčadi. S njim krećemo u novo izdanje Lige prvaka, s jasnim ciljem da Dinamo ponovno bude konkurentan na najvećoj europskoj sceni – poručio je predsjednik Dinama Velimir Zajec.

Sergej Jakirović vraća se na Rujevicu kao osvajač dvostruke krune s Dinamom, koji će biti sudionik nove Lige prvaka.

– Mislim da ovu utakmicu s Rijekom neće biti zahtjevno psihološki pripremiti. Ovaj uspjeh i plasman u Ligu prvaka daje samo dodatni poticaj za još bolji i jači rad, a pokazuje da smo na dobrom putu. Samopouzdanje je veliko, atmosfera je vrhunska. Ostvarili smo prvi cilj, ulazak u Ligu prvaka. Idemo na Rujevicu odigrati jednu dobru utakmicu, dobro se predstaviti i nadam se da ćemo opet biti uspješni – rekao je Sergej Jakirović, koji se osvrnuo na ostanak Baturine.

– Hvala Bogu da je završio prijelazni rok! Više mi ga je preko glave. U petak, prije treninga, do nas je došla informacija da Baturina odlazi u Fiorentinu. Ja sam ga samo pitao: »Gdje ćeš sad kad je najbolje«? Drago mi je što Martin ostaje. On je naša velika vrijednost. On može još bolje igrati, njemu transfer neće pobjeći.

Modri stižu na stadion s pogledom na Riječki zaljev u teškom trenutku za Bijele, poslije debakla u Ljubljani.

– Kad Dinamo dolazi na Rujevicu, Rijeka je uvijek maksimalno mobilizirana. Željet će isprati gorak okus iz Ljubljane. No, moram kazati da je nogomet takav, nepredvidiv, utakmica na početku može otići u kontra smjeru. Imali smo i mi prošle sezone takvih utakmica u kojima ne možeš ništa napraviti. Rijeka će se protiv nas sigurno željeti iskupiti, sigurno nas ne čeka lagana utakmica. Mi ipak trebamo gledati sebe.

Jakirović još dvoji oko početnog sastava.

– Situacija je dobra, ima nekoliko načetih igrača, ali svi su izrazili želju za igranjem protiv Rijeke. Ristovski i Ademi su blizu povratka, puno bi nam značili na Rujevici, imamo određenih pozicijskih problema, ali ako procijenimo da je rizik prevelik, onda neće igrati da bi se odmorili tijekom reprezentativne pauze – poručio je Jakirović.

Objava Sergej Jakirović dobio veliko pojačanje uoči Rujevice, svi igrači žele igrati protiv Rijeke pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

dinamo (589)nogomet (2475)