Kraljevički paratriatlonac danas nastupa u Parizu, Antonio Franko lovi odličje

novilist - prije 4 sata - link

PARIZ  Kraljevičanin Antonio Franko, najbolji hrvatski paratriatlonac, danas s početkom u 12.25 sati kreće u borbu za paraolimpijsko odličje u Parizu. Franko je kao aktualni brončani paratriatlonac na Svjetskom prvenstvu jedan od favorita za medalju na Paraolimpijskim igrama, ujedno jedinu koja mu nedostaje s velikih natjecanja u karijeri.

Termin početka utrke u kojoj nastupa i Franko je pomaknut dva sata kasnije zbog toga što su sva paratriatlonska natjecanja, odnosno njih 11 u svim kategorijama, koja su se trebala održati tijekom nedjelje i ponedjeljka, pomaknuta na današnji dan. Razlog je vremenska prognoza, koja je velike probleme zadavala organizatorima i tijekom Olimpijskih igara u Parizu.

Kiša stvara probleme

Kiša i ovoga puta pada u francuskoj metropoli, pa je tako kao mjera opreza otkazan i posljednji plivački trening u Seini. Organizatori su naveli kako je odluka donesena kao mjera predostrožnosti te se sportaši nadaju kako će ipak sve biti u redu i kako će moći odraditi utrku u cijelosti.

Kraljevičanin je na posljednjim Igrama u Tokiju bio peti, a dosadašnji vrhunac karijere mu je bronca sa SP-a prošle godine u Pontevedri. Uz to, ima i osvojene dvije bronce s EP-a.

Plivačka dionica od 750 metara plivanja održat će se u Seini, potom slijedi 20 kilometara biciklom, te završnih pet kilometara trčanja. Natjecanje počinje kod mosta Pont Alexandre III, gdje će i završiti.

Uz Franka, hrvatske će boje danas braniti još osam parasportaša.

Najbolji hrvatski igrač boccije, istarski paraboćar Davor Komar, plasirao se u polufinale koje počinje danas u 11.55 sati. On je u četvrtfinalnom dvoboju s uvjerljivih 7:2 svladao Tajlanđanina Pornchoka Larpyena. U polufinalu Komar će se nadmetati s Britancem Stephenom McGuireom. Susret za brončanu medalju poraženih polufinalista bit će u 17 sati, dok je finale i borba za zlatnu medalju u 18.10 sati.

Mikulić bez medalje

Ivan Mikulić, hrvatski paratekvondaš i osvajač srebra iz Tokija, ostao je bez medalje u Parizu. Mikulić je prvo poražen u četvrtfinalu K44 kategorije preko 80 kilograma od Rusa Aliaskhaba Ramazanova sa 6:21, a potom u repesažu za broncu od Kazahstanca Nyshana Omiralija rezultatom 8:24.

Mikulić je u Pariz stigao kao branitelj srebra iz Tokija, no natjecanje koje održano, kao i za vrijeme olimpijskog turnira, u Grand Palaisu završio je s dva poraza.

Osim paraolimpijskog srebra, 29-godišnji Splićanin je do sada u karijeri osvojio pet europskih zlata.

– Nije moj dan, momci su bili bolji. U prvoj borbi je Rus daleko bolje odradio meč, meni ta prva borba uvijek najteže leži, no u drugu borbu sam ušao mirne glave, vidio sam i dosta naših navijača. Želio sam to i opravdati, dao sam sve od sebe, ali jednostavno nije išlo. Rekao bi da nikada nisam bio spremniji, iskusniji, fizički i mentalno bolji, ali dogodi se i takav dan – kazao je 29-godišnji Splićanin.

Dora Bašić, igračica boccije, također je ostala bez polufinala u Parizu. Bašić je poražena u četvrtfinalu od Japanke Endo Hiromi rezultatom 0:7.

Objava Kraljevički paratriatlonac danas nastupa u Parizu, Antonio Franko lovi odličje pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Ostali sportovi (934)