Paraolimpijske igre: Komar izborio plasman u polufinale, kraj za Bašić i Mikulića

narod - prije 15 sati - link

Najbolji hrvatski igrač boccije Davor Komar plasirao se u polufinale kategorije BC4 na Paraolimpijskim igrama u Parizu osiguravši borbu za jedno od odličja.

Komar je u četvrtfinalnom ogledu pobijedio Tajlanđanina Pornchoka Larpyena sa 7-2 ostvarivši i četvrtu pobjedu na turniru nakon što je prve tri ostvario u skupini.

Komar, koji je aktualni europski prvak, je u prvom kolu pobijedio Slovaka Martina Streharsykog sa 10-1, potom i Španjolca Vasilea Agachea sa čak 18-0, da bi nastup u skupini zaključio slavljem protiv Kolumbijca Edilsona Chica Chicu u “tie-breaku”.

“Sretan sam i ponosan. Već sam godinama među prvih 10 u svijetu i mislim da je bilo vrijeme za ovako nešto,” kazao je 53-godišnji Puležan.

“Ispred mene su još dvije prilike, ne mislim ih propustiti. Zaslužujem medalju, puno je tu muke, rada i truda,” dodao je. Protivnik na putu do finala bit će mu Britanac Stephen McGuire.

Nažalost, Dora Bašić u kategoriji BC1 nije se uspjela plasirati u polufinale nakon što je izgubila od Japanke Hiromi Endo sa 0-7.

“Nisam zadovoljna, mogla sam puno bolje i više,” kazala je razočarana 39-godišnja Brođanka koja je na lani u Rio de Janeiru osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu.

Paraolimpijske igre su završile i za najboljeg hrvatskog paratekvondaša Ivana Mikulića.

Mikulić je u Pariz stigao kao branitelj srebra iz Tokija, no natjecanje koje održano, kao i za vrijeme olimpijskog turnira, u Grand Palaisu završio je s dva poraza.

Kao drugi nositelj u prvom kolu je bio slobodan, u četvrtfinalu je potom izgubio od Rusa Aliaskhaba Ramazanova sa 6-21, da bi u prvoj borbi repesaža izgubio i od Kazahstanca Omiralija sa 8-24.

„Nije moj dan, momci su bili bolji. U prvoj borbi je Rus daleko bolje odradio meč, meni ta prva borba uvijek najteže leži, no u drugu borbu sam ušao mirne glave, vidio sam i dosta naših navijača. Želio sam to i opravdati, dao sam sve od sebe, ali jednostavno nije išlo. Rekao bi da nikada nisam bio spremniji, iskusniji, fizički i mentalno bolji, ali dogodi se i takav dan,” kazao je 29-godišnji Splićanin.

Borbu je prokomentirao i Ivanov trener, Mladen Tomić.

“Ivan je u repesaž ušao previše sa srcem, bez razmišljanja. Ovog borca je do sada dobio šest, sedam puta. U Parizu su svi spremni, svi žele pobjedu, nažalost, danas nije išlo,” kazao je Tomić.

Objava Paraolimpijske igre: Komar izborio plasman u polufinale, kraj za Bašić i Mikulića pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Možda ste propustili (258)paraolimpijske igre (7)Sport (11174)