U ponedjeljak počinje nova sezona “Života na vagi”: “Neka vam borba naših kandidata bude inspiracija za život!”

novilist - prije 16 sati - link

U ponedjeljak, 2. rujna u 21.15 na RTL-u počinje osma sezona hvaljenog realityja ‘Život na vagi’, a 16 kandidata svoje su navike i razmišljanja mijenjali u prekrasnom Međimurju uz budno oko trenera Mirne Čužić i Edina Mehmedovića, koji teže tome da i natjecatelji i gledatelji razumiju koliko je zahtjevna transformacija koju prolaze pretile osobe.

„Ponekad je teško prikazati sve što naši kandidati proživljavaju i što je prethodilo određenim stanjima i situacijama. Želim da gledatelji sve kandidate gledaju s puno empatije i razumijevanja jer ne možeš suditi nekome ako nisi hodao u tim cipelama.

Svatko od njih ima svoju priču. Kao i svi mi. Debljina, odnosno prekomjerni unos hrane isto je jedna vrsta ovisnosti, samo su različiti uzroci. Mi jako puno razgovaramo s njima i iza kamera. Trening je bitan i na početku im je to najteži segment. Bude tu i suza i ljutnje, sve je to dio procesa.

Mirna Čužić, Foto: RTL

Nemoguće je izbjeći izljeve emocija koje su toliki niz godina bile zakopane. Zato je potrebno puno motivacije, suosjećanja, ali ponekad i stroga ruka s naše strane“, kaže Mirna, a Edin se slaže sa svime, pogotovo da ne treba suditi čovjeka u čijim cipelama nisi hodao.

„Ne mogu vjerovati kako neki ljudi mogu biti otrovni jer ovim ljudima je već ionako bilo dovoljno teško živjeti s tolikim teretom i teret osude zaista im nije potreban.“

Edinu je ovo peta sezona showa, a Mirni druga pa kad ih pitate koja je njihova motivacija za rad na ovom projektu, Edo bez razmišljanja kaže – ljubav, a Mirna nastavlja:

„Osjećaj da istinski nekome pomažem. Najsretnija sam na svijetu ako mogu svojim znanjem, motivacijom i empatijom pomoći nekome da ponovno pronađe sebe i otkrije kako život može biti kvalitetan i lijep. Osjećaj da si pomogao nekome da bude sretna, zdrava i nasmijana osoba je najveći dar koji čovjek može dobiti. Zato se i bavim ovim poslom.“

Pretilost je veliki svjetski problem i jedan od glavnih čimbenika za niz kroničnih bolesti, ali mnogi koje muči taj problem često ne znaju otkud početi sa svojom transformacijom niti kako ostati uporan i ne odustati na prvoj prepreci. „Za svaku situaciju postoji rješenje. Nemamo svi iste karte u rukama, ni istu okolinu.

Znam da netko nema podršku. Ali ako i nemaš podršku, reci sebi – dosta! Krećem sam! Sada! Život je jedan i samo o nama ovisi kako ćemo ga proživjeti – u ulozi žrtve ili pobijediti strahove i biti pobjednici.

Svaki dan jedan mali korak – kilometar šetnje. Jedan zdraviji obrok. Pa tako kilometar po kilometar. Ali bitno je svaki dan napraviti barem jednu stvar koja je drugačija od dosadašnjih navika.

Edin Mehmedović, Foto: RTL

Napiši svako jutro listu zadataka. Odradi barem jedan i pohvali se za odrađeno. Nakon nekog vremena stvorit ćeš disciplinu, kilogrami će padati i promjena će postati vidljiva. Samo kreni. Sve ostalo su izgovori. Pogledaj se u ogledalo svako jutro i opravdaj sebi zašto nešto ne možeš. Zvučat će ti glupo.

Vjeruj u sebe – ako mogu naši kandidati, možeš i ti!“ odlučna je Mirna, a Edo dodaje: „Pronađite podršku prije svega u sebi, a onda i u okolini.

Dobar trener, nutricionist i psihoterapeut mogu biti izvrstan oslonac u trenucima kad je zaista teško. Pogledajte ‘Život na vagi’, neka vam priče i borba naših natjecatelja budu inspiracija kako se uvijek vrijedi boriti za vlastiti život.“

Osmu sezonu ‘Života na vagi’ gledajte 2. rujna u 21.15 na RTL-u.

Objava U ponedjeljak počinje nova sezona “Života na vagi”: “Neka vam borba naših kandidata bude inspiracija za život!” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Mozaik (663)Tv (168)život na vagi (48)