Filipović se ispričao Ljubljančanima: Nasilje huligana nije, niti će ikada biti, Rijeka kakvu poznajemo

novilist - prije 5 sati - link

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović uputio je čestitku na pobjedi Nogometnom klubu Olimpija i pismo isprike gradonačelniku Ljubljane Zoranu Jankoviću zbog nereda, uništavanja imovine i neprihvatljivog ponašanja dijela riječkih gledatelja na utakmici Olimpija – Rijeka.

Njegovo pismo prenosimo ispod:

“Poštovani gospodine Janković,

dopustite mi da i ovom prilikom, nakon sinoćnje nogometne utakmice između Rijeke i Olimpije u Ljubljani, a kojoj smo obojica prisustvovali, još jednom izrazim svoje duboko žaljenje zbog nereda, uništavanja imovine i apsolutno neprihvatljivog ponašanja dijela riječkih gledatelja.

Za ovo nema opravdanja

Kao gradonačelnik grada koji je, i znatno šire izvan hrvatskih okvira, oduvijek poznat po multikulturalnosti, različitosti i toleranciji njenih sugrađana, oštro osuđujem sinoćnja događanja na ovoj utakmici i iskreno žalim zbog svega toga.

Nasilje huligana kojemu smo svjedočili nedvojbeno nije, niti će ikada biti, Rijeka kakvu poznajemo, niti za to ima opravdanja. Iskreno mi je žao zbog nemilih scena i nadam se da se nikada više nigdje neće ponoviti.

Svakako bih još jednom naglasio da ovdje nije riječ o navijačima Rijeke, već o huliganima, jer nitko tko voli i živi nogomet u našem gradu svom Klubu ne bi priredio ono što mu je sinoć priredila skupina huligana, posebice u trenutku dok se bori za plasman u Konferencijskoj ligi.

Nogometni klub Rijeka i navijačka skupina Armada u sinergiji su te navijači, prije svega, imaju podržavajući stav prema svom Klubu.

Osjećam ljutnju i ogorčenje

Stoga i kao gradonačelnik u ovom trenutku, više od žaljenja, osjećam ljutnju i ogorčenje što su huligani navijačku strast pretvorili u nasilje i agresiju te ugrozili sve one koji su došli gledati utakmicu dva susjedna i prijateljska kluba, podržati svoje sportaše i uživati u sportskom nadmetanju. To što su učinili je neoprostivo i takvima sigurno nije mjesto na sportskim igralištima.

Koristim ovu priliku čestitati Vama i Nogometnom klubu Olimpija na zasluženoj pobjedi i plasmanu u ovo značajno europsko natjecanje. Nadam se da će vaši nogometaši u Europi biti jednako uspješni, kao što su bili na sinoćnjoj utakmici.

Do idućeg susreta u, nadam se, puno boljoj i ugodnijoj atmosferi, srdačno Vas pozdravljam.

S poštovanjem,
Gradonačelnik
Marko Filipović”, napisao je svom ljubljanskom kolegi Marko Filipović.

Objava Filipović se ispričao Ljubljančanima: Nasilje huligana nije, niti će ikada biti, Rijeka kakvu poznajemo pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

armada (32)grad rijeka (77)HNK Rijeka (246)Ljubljana (8)Marko Filipović (27)NK Rijeka (183)Olimpija Ljubljana (11)rijeka (1111)Rijeka & Regija (1027)