Tri tijela u kleti kod Popovače: Nagađa se da je riječ o trovanju suhim ledom

novilist - prije 6 sati - link

Policija je danas ujutro u vikendici kod Popovače pronašla tijela trojice muškaraca. Kako neslužbeno doznaje RTL, bili su u pedesetim godinama, a uzrok tragedije je navodno suhi led.

To je policiji rekao i četvrti muškarac koji je s ostalom trojicom trebao taj dan biti na vikendici.

Preminuli trojac navodno je koristio suhi led za hlađenje, najvjerojatnije bačvi, pri čemu je došlo do isparavanja ugljikovog dioksida i trovanja, javlja RTL. Navodno su sjedili na terasi i pričali, a prostorija se unutra ispunila ugljikovim dioksidom zbog suhog leda koji se koristi u procesu izrade vina.

Tri su tijela nađena u podrumu vikendice. Nasreću, četvrti muškarac koji je zvao policiju nije ulazio vikendicu. Alarmirao je hitne službe, uključujući i vatrogasce, koji su riješili problem s opremom.

Suhi led (ugljikov IV oksid) se inače koristi kao izvor hladnoće za potrebe skladištenja i hlađenja. Idealan je izvor hladnoće te je bez okusa i neutralnog je mirisa. Pomoću suhog leda sigurnog se mogu održati temperature između -25 i +10 stupnjeva.

Općina Velika Ludina u ponedjeljak će proglasiti Dan žalosti zbog tragične smrti trojice muškaraca, mještana toga kraja.

Podsjetimo, policija je u vikendici na području Velike Ludine, nedaleko od Popovače jutros zatekla tri muška tijela.

Objava Tri tijela u kleti kod Popovače: Nagađa se da je riječ o trovanju suhim ledom pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2433)popovača (13)suhi led (6)trovanje (13)