Gattuso: Prije dva tjedna mi je rečeno da neće biti pojačanja, ali sad postoji mogućnost

narod - prije 4 tjedna - link

Nogometaši Hajduka u subotu od 20.45 sati igraju protiv Osijeka dvoboj petog kola SuperSport HNL-a na stadionu Poljud. Utakmicu je najavio trener splitske momčadi Gennaro Gattuso.

Emir Sahiti odlazi iz Hajduka, dok je Rokas Pukštas i dalje na raspolaganju treneru. U medijima su se posljednjih dana pojavile informacije da se vraćaju Stipe Biuk i Jan Mlakar.

– Sahitija neće biti u kadru jer je otišao u HSV, Pukštas je tu, trenira na svom maksimumu i priključen je ekipi dok se ne proda. Dok ništa nije službeno, nema smisla pričati o novim igračima. Kalinić o tome odlučuje i zna što radi. Prije dva tjedna pričao sam s predsjednikom, rekao mi je da neće biti pojačanja, ja sam tu odluku prihvatio jer se financije kluba trebaju poštovati. No, prije nekoliko dana razgovarao sam s Kalinićem i rekao da postoji mogućnosti za neke nove igrače, rekao je Gattuso.

Osijek nije najbolje krenuo u novu sezonu, nalazi se na pretposljednjem mjestu s jednim bodom u četiri susreta.

– Uvijek igramo na pobjedu, ali sutra nas čeka teška utakmica. Najlakše je reći da nam treba pobjeda, trebamo to i napraviti. Moramo dobro procijeniti u kojim segmentima ćemo preuzeti rizike. Neće ih biti lako pobijediti, trebamo biti pravi, rekao je Gattuso i dodao:

– Ovo je lažan poredak na tablici, Osijek ne zaslužuje biti na ovom mjestu na kojem je, oni su drugi u posjedu odmah nakon Dinama i nas. Sve što su izgubili je nezasluženo, vole se igrati i nadmetati. Trebamo igrati kao prava ekipa i biti na našoj razini. Nećemo plakati, imamo i mi problema, malo smo ranjivi posljednjih dana, ali idemo odigrati veliku utakmicu.

Bamba, Roko Brajković i Zvonimir Šarlija neće igrati zbog ozljeda, a Niko Sigur se oporavio i konkurira.

U kadru će biti Leon Dajaku i Yassine Benrahou su na početku sezone otpisani, ali vraćeni su u kadar jer se nisu mogli ostvariti njihovi transferi.

– Treniraju na sto posto posto zadnjih desetak dana. To su igrači velike vrijednosti i trude se, ali tržište nije ponudilo dovoljno što bi nas zadovoljilo da ih prodamo pa su opet s nama, zaključio je trener Hajduka, prenosi HRT.

Objava Gattuso: Prije dva tjedna mi je rečeno da neće biti pojačanja, ali sad postoji mogućnost pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

gennaro gattuso (121)Sport (11214)