Na području Grobnika policija zaustavila 35-godišnjaka koji je vozio pod utjecajem alkohola i bez položenog ispita

riportal - prije 7 sati - link

Policijska ophodnja 35-godišnjaka je zaustavila u prometu na području Dražica dok je upravljao osobnim vozilom bez vozačke dozvole, izvijestila je policija.

Zbog počinjenja prekršaja vožnje osobnog vozila prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, danas je u prekršajnom postupku na nadležni Općinski sud u Rijeci doveden 35-godišnji hrvatski državljanin.

Riječ je o recidivistu u činjenju istog prekršaja, a kojega su policijski službenici II. policijske postaje Rijeka zaustavili jučer, oko 14 sati, u prometu na području Dražica na Jelenju dok je upravljao osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka, bez vozačke dozvole.

Odmah je izdvojen iz prometa te priveden na postupanje u policijsku postaju. Provjerom je utvrđeno da nema položen vozački ispit niti za jednu kategoriju vozila, akotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu do 0,50 promila, a k tome nema regulirano ni boravište u Rijeci pa je prekršajno sankcioniran i prema Zakonu o prebivalištu.

Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 35-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog i nakon donošenja pravomoćne odluke suda kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do 60 dana, za prekršaj upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Također se takvim prekršiteljima izriče zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje šest mjeseci, ako je prekršaj počinjen drugi put, odnosno 12 mjeseci ako je prekršaj počinjen treći i svaki sljedeći put te se u evidenciju upisuje i šest negativnih prekršajnih bodova.

The post Na području Grobnika policija zaustavila 35-godišnjaka koji je vozio pod utjecajem alkohola i bez položenog ispita appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

alkohol (179)Crna kronika (2435)policija (770)vožnja (41)