81. izdanje Venecijanskog filmskog festivala: slatki modni život u Serenissimi

novilist - prije 14 sati - link

U tijeku je 81. izdanje Venecijanskog filmskog festivala, jednog od najprestižnijih događanja na filmskoj, ali i modnoj mapi svijeta. Ove je godine Lido epicentar filmske umjetnosti sve do 7. rujna, a bit će i mjesto s najvećim brojem holivudskih zvijezda.

Mnoge od njih već su stigle na mjesto događaja, većinom u opuštenom izdanju prilikom dolaska, sve do presvlačenja za crveni tepih. Talijanskoj glumici i bivšoj manekenki Svevi Alviti koja se trenutno priprema za snimanje dokumentarca »Walking Through the Fire«, pripala je čast da ima ulogu voditeljice na večeri otvaranja i zatvaranja festivala, a u Veneciju je stigla prilično nasmijana i opuštena.

Za promotivna snimanja na plaži odabrala je jednostavnu modnu kombinaciju koja se sastojala od tamnog trapera i bijele košulje, koju je svezala iznad pupka te se raspuštene kose i širokog osmijeha, savršeno uklopila u morsku kulisu pješčane plaže.

Nježne boje odabrala je i za dolazak ispred hotela kad se pojavila s velikim sunčanim naočalama u dugačkom sakou bijele boje, uz široke hlače na crtu.

Foto: Reuters

Traper je in

Chiara Francini je u Veneciju stigla dva dana uoči početka filmskog festivala, a na dolasku je srdačno pozdravljala okupljene fotografe. Njezina se modna kombinacija sastojala od trenutno najpopularnijeg modela traperica, onog širokog struka, a izdanje je savršeno nadopunila razigranom košuljom leopard printa.

Pažnju je ukrala njezina torbica talijanskog brenda koji za izradu modnih dodataka koristi prirodne materijale poput pluta i rafije te reciklirane materijale poput ekokrzna.

Foto: Reuters

Smiješila se i Barbara Paz, brazilska glumica i redateljica koja je za razliku od svojih prethodno navedenih kolegica, stigla u više monokromatskom i ozbiljnijem izdanju. Paz je za dolazak ispred hotela u Veneciju odabrala crnu modnu kombinaciju u kojoj su glavnu riječ vodile visoke crne čizme, u kombinaciji s crnim hlačama visokog struka, ležernom majicom i tankim kaputom.

Podsjetimo, glumica je na otvorenju Venecijanskog filmskog festivala prije dvije godine, privukla pozornost moćnom kombinacijom kojom je htjela podignuti svijest o važnosti amazonske prašume.

Paz je tada na lice stavila gas-masku koja je bila spojena s ruksakom na njezinim leđima u kojem se nalazila zelena biljka. »Amazonske prašume su pluća svijeta i čovječanstvo ima pravo disati.

Nakon što smo razmislili o tome, moje prijateljice Luciana i Adriana Toledo, Sorelle Toledo, kreativni direktori i stilisti odlučili smo napraviti kreaciju kojom ćemo skrenuti pozornost na uništenje domorodačkih zemalja«, kazala je tom prigodom.

Foto: Reuters

Crveni ruž i zlatne sandale

Pravi »la dolce vita« iliti slatki život trenutak pri dolasku je pokazala glumica i model Moran Atias koja je slavu stekla u brojnim talijanskim filmovima, a najpoznatija je po radu s Paulom Haggisom u TV seriji »Crash« iz 2008. i filmu »Treće lice« iz 2013. godine.

Atias je utjelovila sve ljetne trendove, pojavivši se u kratkoj bijeloj haljinici s uzorkom žutoga zlata. Otvorenu ljetnu haljinu kombinirala je s neizostavnim modnim dodatkom sezone – maramom za kosu koju je odabrala u također bijeloj boji, ali uz kontrastno zelene detalje. Modnu kombinaciju zaokružila je (bijelom) ručnom torbicom i sunčanim naočalama, a styling je dodatno začinila crvenim ružem i zlatnim sandalama.

Foto: Reuters

Dobitnica ovogodišnjeg Zlatnog lava Sigourney Weaver pokazala je što znači opuštenost kad je zakoračila na dok ispred hotela u Veneciji, noseći slamnati šešir i dodatno si štiteći lice od sunca velikim sunčanim naočalama.

Legendarna glumica za vruće ljeto u Italiji odabrala je bijele hlače širokoga kroja i predimenzionirani crni sako, uklopivši naizgled nespojive modne detalje u savršeno skladnu cjelinu, pokazavši da su bezvremenski modni komadi doista najbolji odabir za svaku prigodu.

Foto: Reuters

Objava 81. izdanje Venecijanskog filmskog festivala: slatki modni život u Serenissimi pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Life (510)Moda (124)