Medijska šutnja Kamale Harris: I nakon 40 dana nije izašla kao kandidatkinja pred novinare

narod - prije 12 sati - link

HarrisHarris

Aktualna potpredsjednica SAD-a, Kamala Harris, napokon će u četvrtak okončati svoju “sušu intervjua”. Podsjećamo,  ni nakon 39 dana kao pretpostavljena, a sada i službena demokratska kandidatkinja za predsjednicu, još uvijek nije održala službenu konferenciju za medije, a nije jasno hoće li je ikada održati kao kandidatkinja.

Pod pritiskom da sjedne na opsežan intervju nakon tjedana izbjegavanja, pristala je na razgovor s Danom Bash iz CNN-a u četvrtak. U intervjuu će joj se pridružiti kandidat za potpredsjednika Tim Walz.

>Kamala Harris službeno prihvatila nominaciju za predsjednicu

Tijekom jednog od rijetkih i kratkih susreta s novinarima otkako je preuzela nominaciju od predsjednika Bidena, Harris je 9. kolovoza inzistirala da želi “dogovoriti intervju prije kraja mjeseca”. Trebalo je proći još 18 dana da se intervju konačno najavi. Kada će održati formalnu tiskovnu konferenciju ne zna se. Taj dan možda nikada neće doći.

Nećete vidjeti niti jednu tiskovnu konferenciju od nje u sljedećih 75 dana do Dana izbora“, predvidio je ranije ovog mjeseca suradnik Fox Newsa Joe Concha.

Bivši predsjednik Trump nastojao je naglasiti razliku u dostupnosti medijima između njih dvoje, sudjelujući u nekoliko dugih intervjua posljednjih tjedana i održavši nekoliko tiskovnih konferencija.

Harris se teško nosi sa zahtjevnim pitanjima

Harris je poznata po tome da se teško nosi sa zahtjevnim pitanjima. U prošlosti je na njih često davala zbunjujuće odgovore neugodno se smiješeći.

Godine 2021. Harris se loše snalazila u objašnjavanju strategije za osiguranje granice i neslavno se našalila da nije bila ni u Europi kada ju je voditelj NBC News-a Lester Holt pitao zašto nije posjetila južnu granicu. Godine 2023., The New York Times izvijestio je da se “gotovo povukla u bunker na oko godinu dana, izbjegavajući mnoge intervjue zbog straha od pogrešaka i razočaranja gospodina Bidena”, nakon “katastrofalnog” intervjua s Holtom.

>Trump odao počast poginulim vojnicima tijekom povlačenja iz Afganistana: Biden i Harris nisu došli

Hoće li Bash detaljno ispitivati Harris o njezinim brojnim promjenama politika od 2020. do 2024., ostaje za vidjeti. Harris je promijenila smjer predsjedničke utrke 2024. otkako je zamijenila Bidena, dajući demokratima novu nadu da mogu zadržati Bijelu kuću nakon što je za njih nije izgledalo obečavajuće zbog Bidenovog debakla na debati, piše Remix.

No, kritike su došle čak i od medija naklonjenih Harris jer je na očit  način izbjegavala niz zahtjeva za intervjuima.

“Jednostavno ne smije ostati bez nadzora”, napisao je pisac National Reviewa Jeff Behar na X-u, dodajući: “Da citiram kolegu iz NR-a: Tim Walz je očito ‘emocionalna podrška središnjeg zapada’ Kamali Harris.”

>Podignuta nova optužnica protiv Trumpa nakon što je prvu srušio Vrhovni sud

Objava Medijska šutnja Kamale Harris: I nakon 40 dana nije izašla kao kandidatkinja pred novinare pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

američki izbori (19)Donald Trump (378)Izdvojen članak (691)KAMALA HARRIS (117)Svijet (1997)