Tužiteljstvo ispitalo zadarsku liječnicu, puštena je na slobodu

novilist - prije 4 sata - link

Voditeljica Odjela oftalmologije Opće bolnice Zadar dr. Suzana Konjevoda, koju je PU zadarska, nakon dovršenja kriminalističkog istraživanja zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva kazneno prijavila, saslušana je u Županijskom državnom odvjetništvu (ŽDO) u Zadru, potvrdila nam je glasnogovornica zadarskog ŽDO-a Marijana Stipić.

– Potvrđujemo činjenicu da je u ovom državnom odvjetništvu s jučerašnjim danom ispitana osumnjičenica zbog osnova sumnje da je počinila kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave, nakon čega je uz rješenje ovog državnog odvjetništva kojim joj je naložena mjera opreza, zabrana obavljanja poslovne aktivnosti, voditeljice Odjela u Općoj bolnici Zadar, puštena na slobodu, navode u ŽDO-u.

S obzirom da nam iz ŽDO-a nisu odgovorili na upit o saslušanju drugog osumnjičenog, njezina kolege s istog bolničkog odjela dr. Samira Čanovića, može se zaključiti kako njega tek trebaju saslušati.

Šefica odjela u zadarskoj bolnici uhićena je zbog sumnje da je kolegi odobravala plaćene dopuste i pisala prekovremene sate dok je radio u njenoj privatnoj klinici, zbog čega je kazneno prijavljena i predana u policijski pritvor, doznaje se u četvrtak u zadarskoj policiji.

Policija sumnja da je od početka 2019. do kraja 2023. liječnica kao voditeljica odjela “neosnovano i neutemeljeno odobravala osumnjičenom višekratno plaćene dopuste iako svjesna, da na to nema pravo”.

Za to vrijeme osumnjičeni liječnik je obavljao prethodno zakazane medicinske preglede i zahvate u njezinoj privatnoj poliklinici.

Neosnovani plaćeni dopusti su liječniku obračunati i plaćeni prilikom obračuna plaće, a sve na štetu zdravstvene ustanove u vlasništvu RH, navodi policija.

Osumnjičeni su i da su za vrijeme radnog vremena u zdravstvenoj ustanovi obavljali zdravstvene preglede i operacijske zahvate u privatnoj poliklinici i pritom upisivali neistinite podatke o prekovremenom radu.

“Postupanjem na navedeni način osumnjičeni su izravno sebi pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od gotovo 25.000 eura, a za koji iznosu su ujedno i oštetili zdravstvenu ustanovu u vlasništvu RH.

Privatnoj poliklinici je pribavljena protupravna imovinska korist u iznosu od preko 55 000 eura”, izvijestila je policija.

Objava Tužiteljstvo ispitalo zadarsku liječnicu, puštena je na slobodu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2430)dorh (37)Novosti (1347)Zadar (68)